Scădere a valorii tranzacțiilor derulate de Bursa de Valori București

Valoarea totală a tranzacțiilor derulate la Bursa de Valori București (BVB) a scăzut, în primele nouă luni ale anului curent, cu aproximativ 11% comparativ cu nivelul înregistrat în perioada similară a anului anterior, se arată într-o analiză a ASF, remisă Agerpres.
ASF mai menționează că deprecierea a fost influențată de diminuarea interesului investitorilor pentru tranzacțiile cu alte obligațiuni (valoarea tranzacționată a scăzut cu aproximativ 78%) și cu unități de fond (scădere cu circa 58%).

Nou manager la BRD

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) a aprobat numirea lui François Bloch în funcția de director general al Băncii Române de Dezvoltare (BRD), instituție controlată de grupul francez Société Générale.
În august, grupul francez amintit, acționar majoritar al BRD, a anunțat schimbarea directorului general al filialei din România, Philippe Lhotte, începând din 1 noiembrie, viitorul manager fiind François Bloch, scrie News.ro.

Directorul general al Romgaz – sancționat cu 6.500 de lei

Supraveghetorul pieței de capital a decis sancționarea directorului general al companiei Romgaz, Virgil Metea, pentru că a întârziat cu câteva zile publicarea pe portalul bursei a informației privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli în Guvern, în noiembrie 2015, cât și notificarea din aprilie 2016 privind încetarea relației contractuale cu E.ON Energie, potrivit Profit.ro.
“Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) l-a sancționat pe directorul general al companiei Romgaz Mediaș (SNG), Virgil Metea, cu amenzi totale de 6.500 de lei pentru gestionarea deficitară a informațiilor privilegiate. Decizia se referă la întârzierea cu câteva zile a diseminării către piață a unor știri care intră la categoria informațiilor privilegiate”, mai precizează sursa citată.