• Nu este nicio surpriză faptul că sezonul festiv poate duce la creșterea în greutate. În ziua de Crăciun se înregistrează un aport de 6.000 de calorii – aproape de trei ori mai mult decât aportul zilnic recomandat, conform Societății Regale de Sănătate Publică (RSPH) din Marea Britanie, scrie medicalnewstoday.com, preluat de MedLive.
    Într-un studiu recent realizat pe aproape 3.000 de adulţi din trei ţări, s-a constatat că, în cele 10 zile după Crăciun, a existat o creştere de până 0,6 la sută în ceea ce priveşte kilogramele puse, în comparaţie cu cele 10 zile înainte de Crăciun.
    În Statele Unite, adulții câștigă în medie 0,6 kilograme, în perioada cuprinsă între Crăciun și Anul Nou.
    Mai mult, cercetătorii au descoperit că vara următoare, participanţii au pierdut doar aproximativ jumătate din greutatea acumulată în timpul sărbătorilor. Studiul este realizat de Brian Wansink şi publicat în New England Journal of Medicine.
  • Fasolea este considerată un aliment – medicament bogat în proteine, carbohidraţi, vitamine şi multe altele ideale sănătăţii fiecăruia. Este considerată şi un elixir al tinereţii. Conţine proteine, carbohidraţi, vitamine, minerale, fibre şi acizi graşi Omega 3. Aceste boabe oferă senzaţia de saţietate şi sunt recomandate mai ales în sezonul rece. Este folosită nu numai la preparatele culinare, ci şi ca medicament, dar şi în frumuseţe. De exemplu, previne durerile de cap. Puneţi 500 gr de fasole într-o tigaie, adăugaţi câţiva căţei de usturoi, acoperiţi cu apă şi puneţi-o pe aragaz. Pisaţi apoi fasolea cu puţin ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Pasta rezultată întindeţi-o pe tâmple pentru a alunga durerile de cap, potrivit Libertatea.