F.T.

Conform unui comunicat al Poliţiei Române, în perioada Anului Nou, nu s-au înregistrat evenimente deosebite nici la manifestările culturale prilejuite de trecerea dintre ani, nici pe şoselele din ţară. Acest lucru s-a datorat, cel mai probabil, prezenţei zilnice a peste 3.200 de patrule de ordine şi siguranţă, în timp ce efectivele de poliţie rutieră au utilizat aproximativ 860 autospeciale, dintre care 342 dotate cu aparate radar.
În schimb, în documentul de presă dat publicităţii de către Poliţie se precizează faptul că unii dintre oamenii legii au fost… victime. Astfel, un agent de poliţie a fost călcat pe picior şi târât de un autoturism al cărui șofer nu a oprit la semnalul regulamentar, un altul a fost lovit cu pumnul în zona feței de către un şofer care încerca să fugă de la locul de producere a evenimentului rutier în care fusese implicat, iar un al treilea a fost agresat în timpul intervenției pentru aplanarea unui conflict. În toate cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale de ultraj. Totuşi, în ciuda amintitelor acte de ultraj, infracţiunile de acest gen au cunoscut, faţă de aceeaşi perioadă a anilor precedenţi, o scădere cu 25%. De asemenea, monitorizarea traficului de către poliţişti, pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, a dus la o scădere cu 20,5% a accidentelor rutiere, față de anul trecut.
Datele prezentate mai sus erau valabile până ieri, la ora 12.
În schimb, cum era de aşteptat, începând cu orele prânzului, pe Valea Prahovei, începuse „balamucul“ blocării în trafic, al nervilor şi al rulatului bară la bară. Centrul Infotrafic anunţase că şi pe sensul de urcare către Braşov se circula în coloană pe tronsonul Nistoreşti – Comarnic – centura Sinaia, iar pe direcţia de coborâre, traficul era îngreunat între Buşteni şi Sinaia. În acest context, şoferii erau sfătuiţi de către agenţii rutieri să utilizeze varianta DN 1 A Săcele – Cheia – Vălenii de Munte – Ploieşti, deşi nici pe acest ultim tronson nu era raiul pe pământ. Adică şi pe amintitul traseu se înregistrau valori ridicate de trafic…