Petre Apostol

Echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploieşti a reînceput pregătirea, de luni, elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu aflându-se într-un cantonament centralizat la Cheile Grădiştei. Perioada de pregătire de la munte va dura până pe 12 ianuarie, primul meci oficial din 2017 fiind programat pe 21 ianuarie, în deplasare, cu Ştiinţa Bacău, în cadrul etapei a III-a din returul Fazei I a Diviziei A1.

chei-b-802
În cantonament, echipa ploieşteană va efectua antrenamente atât în aer liber, cât şi în sala de forţă şi pe terenul de joc. De menţionat că nu au fost prezenţi toţi jucătorii de la începutul cantonamentului, Jose Carrasco Angulo şi Kostiantyn Zhylinskyi urmând să se alăture formaţiei la Cheile Grădiştei de astăzi.
Totuşi, lotul Tricolorului LMV Ploieşti s-a înnoit la început de an, sub comanda tehnicienilor Stancu şi Marinescu făcându-şi deja apariţia un jucător polonez, anume Tomasz Rutecki, transferat de la o echipă prezentă în preliminariile Ligii Campionilor în prima parte a sezonului.
Născut la 18 septembrie 1990, la Aleksandrow Kujawski, oraş aflat în centrul Poloniei, Rutecki evoluează pe postul de extremă, având 1.95 m şi 84 kg. În prima parte a sezonului 2016/2017, noul component al echipei ploieştene a jucat la Budvanska Rivijera Budva, câştigătoarea ultimelor opt ediţii de campionat din Muntenegru.

chei-c-802
Pentru jucătorul polonez, prezenţa în lotul formaţiei din Budva a reprezentat prima experienţă voleibalistică în afara Poloniei, până în vara anului trecut evoluând doar în ţara sa natală, începându-şi cariera în voleiul profesionist la Pekal Ostroleka, echipă cu care a promovat în Liga I (al doilea eşalon valoric), în 2010. În 2012, s-a transferat la UAM AZS Poznnan, în aceeaşi ligă, echipă la care a evoluat un singur sezon, după care a trecut la Camper Wyszkow, până în 2015, când a ajuns la PWSZ Victoria Walbrzych, cu ambele formaţii jucând în Liga I poloneză.
Cu Budvanska Rivijera Budva, campioana Muntenegrului, aflată şi în prezent pe prima poziţie a clasamentului, Tomasz Rutecki a evoluat în preliminariile CEV Champions League. Echipa muntenegreană a fost eliminată în runda a doua preliminară, de către Gentofte Volley, din Danemarca. Danezii s-au impus cu 3:0 (25:15, 25:17, 25:18) în manşa de pe teren propriu (disputată pe 2 noiembrie 2016), câştigând, apoi, şi în deplasare, la Budva (6 noiembrie 2016), scor 3:1 (20:25, 25:22, 25:16, 25:17).
De remarcat că, în meciul din Danemarca, Rutecki a fost liderul echipei muntenegrene, cu 12 puncte (9 W-L, 3 BP), având, totodată, un procentaj de 60% la recepţie pozitivă, fiind printre principalii jucători ai formaţiei şi în retur, cu 7 puncte (4 W-L, 2 BP) în trei seturi, 44% procentaj la preluare pozitivă (22% recpeţie excelentă) şi 47% în atac.