F.T.

Polițiștii din Prahova, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Poliţiei Române, au prins miercuri, 4 ianuarie, doi prahoveni pe numele cărora autoritățile din Austria și Spania emiseseră mandate europene de arestare.
Unul dintre aceștia este un bărbat din localitatea Scorțeni, în vârstă de 25 de ani, care fusese dat în urmărire internațională de către autoritățile austriece, el fiind principalul suspect în cazul mai multor înșelăciuni comise pe teritoriul acestui stat.
De asemenea, oamenii legii de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Prahova au mai depistat, în aceeași zi, o ploieșteancă în vârstă de 35 de ani care comisese furturi în Germania, și pe numele acesteia fiind emis mandat european de arestare.
Cele două persoane au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, procurorii dispunând reținerea lor pentru 24 de ore.
Ieri, față de bărbatul din Scorțeni a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 15 zile, iar în cazul ploieștencei, instanța a dispus măsura controlului judiciar, tot pentru 15 zile, în cazul ei urmând să fie demarate procedurile în vederea extrădării către autoritățile din Germania, pe teritoriul căreia a comis infracțiunile.