ANAF vrea o listă neagră cu firmele implicate în evaziunea fiscală

Agenția Națională de Admistrare Fiscală (ANAF) va trebui să publice o așa numită listă neagră care să cuprindă firmele implicate în circuite de evaziune fiscală, astfel încât partenerii de afaceri ai acestor societăți comerciale să știe cu cine lucrează, potrivit noului ministru de Finanțe, Viorel Ștefan, citat de Profit.ro. O să obligăm ANAF să țină o “black list” cu aceste firme, astfel încât contribuabilul să știe cu cine intră în afaceri, a precizat, potrivit sursei citate, Viorel Ștefan, la audierile din Parlament pentru funcția de ministru.

Plata online a taxelor va elimina cozile interminabile

Noul Guvern intenționează să oblige autoritățile statului să accepte plata online a taxelor și impozitelor, iar cele care nu vor putea fi plătite prin internet până la 1 ianuarie 2018 “vor fi desființate automat”, a afirmat premierul, Sorin Grindeanu.
“Într-o țară normală, cetățenii nu stau la cozi interminabile pentru a plăti nenumărate taxe și dări la stat. Așa ceva nu trebuie să se mai întâmple nici la noi”, a declarat Grindeanu, citat de site-ul News.ro.

Impozit suplimentar pentru hidrocarburile care nu se prelucrează în țară

Pachetul legislativ privind taxarea în domeniul hidrocarburilor va conține, pe lângă o nouă formulă de stabilire a redevențelor, și un impozit suplimentar de 20% pe producția de petrol și gaze naturale care nu se prelucrează în țară, anunță Ministerul Finanțelor Publice (MFP), citat de Agerpres. “În schema de percepere a redevențelor se va impune un impozit suplimentar de 20% pe profitul realizat din valorificarea resurselor naturale, care nu sunt prelucrate în România”, au mai spus surse din cadrul MFP.