Bogdan Chitic

Într-un an al provocărilor şi al atingerii unor performanţe la un nivel mai ridicat, conducerea Ploieşti Dancers a bătut palma cu o coregrafă cu vastă experienţă în dansul sportiv. Eliza Lişiţă (29 ani) reprezintă prima noutate anunţată de coordonatorii proiectului, aceasta urmând să ia în primire două grupe de iniţiere, dar şi să colaboreze cu colega sa, Luminiţa Miricioiu, în gestionarea situaţiei majoretelor cu vechime.
Orginară din Ploieşti, Eliza a început dansul la 20 de ani, pe vremea studenţiei, „dintr-o mai veche pasiune”, aşa cum afirmă. Primul angajament l-a avut la Clubul Sportiv Magic Dream, unde a activat timp de patru ani, pentru ca, ulterior, să facă trecerea la Centrul Cultural din Vălenii de Munte şi la Clubul Sportiv Orăşenesc din acelaşi oraş, acolo unde lucrează în continuare cu grupe mixte, pe trei categorii: preşcolari, clasele I-IV şi clasele V-VIII.
Cu numeroase premii obţinute la concursuri naţionale, dar şi peste hotare, Eliza şi-a clădit, treptat, un nume în dansul sportiv, fiind o coregrafă care adoptă mai multe stiluri, fapt ce se pliază perfect pentru cerinţele Ploieşti Dancers. Două medalii de aur la Concursul „Copilărie în paşi de dans” (2015), alte patru de aur la „Steluţele Dansului” – Adjud (2016), bronz la „Romanian Dance Cup” – Buşteni (2016) şi alte prezenţe pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere la Râmnicu Sărat şi Focşani sunt doar câteva repere ale activităţii Elizei, cea care la Ploieşti Dancers se va ocupa de mai multe categorii ale dansului modern, cum ar fi dans de caracter, dans contemporan, jazz dance, dans liric, hip-hop sau dans tematic.
Eliza Lişiţă va demara efectiv activitatea la Ploieşti Dancers la data de 16 ianuarie.