Nicoleta Dumitrescu

După unii, uitându-se în oglindă şi admirându-se cum le stau pe cap laurii victoriei în alegerile parlamentare dar şi ale guvernării, social-democraţii, sprijiniţi frăţeşte de cei de la ALDE, şi-au început cu cap mandatul. În sensul că, încă de la primele întruniri – fie în Casa Poporului, fie în Palatul Victoria – au fost adoptate o serie de măsuri cât să fie bifate de pe listă primele promisiuni din programul de guvernare considerate cu mare impact la popor.
Astfel, pensionari dar şi angajaţi de prin diverse instituţii de stat au început, deja, să pună pe hârtie cam cu cât le vor creşte veniturile, aşteptând, cu nerăbdare, să vadă confirmarea fie pe cuponul de pensie, fie pe statul de plată. Asta spre marea bucurie a şefilor partidelor aflate în alianţa de guvernare, care nu mai prididesc cu apariţiile în faţa camerelor de luat vederi, neratând niciun prilej în a spune că vor pune în aplicare, pas cu pas, ceea ce au promis în campania electorală de dinainte de alegerile parlamentare.
În condiţiile în care românii s-au săturat de promisiuni deşarte, de nepunerea în practică a unor proiecte şi investiţii de mare impact din cauza „moştenirii fostei guvernări”, e de văzut, de acum încolo, dacă politicienii aflaţi la butoanele puterii vor reuşi să ţină ritmul plusurilor promise pentru popor şi de acum încolo.
Oricum, dând de înţeles că totul este făcut cu cap, pentru a-şi apăra pielea, cei aflaţi acum la guvernare au adoptat deja o poziţie care să le fie favorabilă, fiind, cum se spune, „tare-n clonţ”ori de câte ori li se pare că, undeva, cineva încearcă să le pună beţe în roate. Iar după cum deja se vede – luând în calcul mai ales atitudinea afişată imediat după anunţarea rezultatelor votului din decembrie anul trecut, dar şi după – şeful statului este, în momentul de faţă, „cuiul” în care se agaţă, vrând nevrând, planurile anunţate pentru viitor ale acestora.
Dar, după ieşirile în public ale tuturor, pare că această atitudine nu le displace total, ba, din contră, pare că ar fi un soi de antrenament pentru posibile viitoare „meciuri”.
Însă, dincolo de acestea, pentru că orice plan este stabilit cu bătaie lungă, ceea ce va fi sigur, de acum încolo, va fi faptul că totul va fi gândit şi făcut … politic. Dacă, până acum, se mai nega acest lucru, acum orice decizie, indiferent de domeniu, va avea ştampilă politică, inclusiv în ceea ce priveşte administraţia gândită la nivelul Guvernului, o confirmare a acestui lucru venind în contextul în care liderul PSD nu a exclus faptul că până şi prefecţii ar urma să fie numiţi în funcţii tot… politic.
Prin urmare, la nivelul întregii structuri de conducere se va aplica principiul „vin ai noştri” şi aceasta deoarece totul este gândit şi făcut cu cap!