Budescu a scăpat de China

După o scurtă aventură petrecută efectiv pe tărâm chinezesc, unde însă a avut un contract foarte bun, care i-a adus peste 700.000 de dolari, Constantin Budescu a încheiat conturile cu formaţia Dalian Yifang, din al doilea eşalon valoric al acestei ţări.
Budescu a semnat rezilierea contractului cu Dalian, preferând să renunţe la o sumă importantă de bani, pentru a nu mai merge în Asia, unde noul antrenor, fostul „vasluian” Lopez Caro nu l-a dorit în lot, după preluarea echipei. „Liber de contract”, internaţionalul ploieştean s-a antrenat câteva zile cu Astra, având de ales între oferta echipei unde s-a consacrat în cariera sa de fotbalist, sub comanda lui Marius Şumudică şi oferta celor de la FCSB.
Astra a plecat ieri în cantonament în Cipru, din lotul echipei calificate în „şaisprezecimile” Europa League (unde va juca cu Genk) făcând parte şi alţi câţiva jucători ploieşteni, Romario Moise, Valentin Gheorghe, Mădălin Răileanu. „Budi” a rămas deocamdată casă, la Ploieşti, până va decide unde va juca în retur!

Tufeniul mai caută o soluţie

După ce a anunţat retragerea echipei din Liga A Prahova, conducerea formaţiei AS Tufeni mai aşteaptă câteva zile, înainte de a înainta hârtia oficială către Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova. Cei de la Tufeni analizează în continuare ideea de a se prezenta la startul returului cu un lot format din jucători tineri, eventual juniori, care să „conserve” poziţia clubului, măcar în Superligă, în cazul unei posibile retrogradări, mişcare care nu ar presupune cheltuieli foarte mari. În plus, şi o serie dintre jucătorii care au activat în tur la echipa din Băicoi doresc să continue la Tufeni, în noile condiţii financiare, pentru a se evita desfiinţarea clubului.

Prahovean cu căutare

Atacantul Sergiu Arnăutu, remarcat în prima parte a campionatului din eşalonul secund la Luceafărul Oradea, unde a marcat nu mai puţin de 10 goluri, având o medie foarte bună a reuşitelor (un gol la fiecare două prezenţe oficiale în teren), este pe „lista” mai multor echipe de prim eşalon, formaţii aflate în dificultate din punct de vedere financiar , precum ASA Târgu Mureş şi Pandurii Tg. Jiu dorindu-l pe jucătorul din Vălenii de Munte. Ajuns la 26 de ani, Arnăutu a bifat o experienţă în Liga I, la Drobeta Turnu Severin, unde nu se poate spune că a impresionat, dar nici nu a dezamăgit, acum având şansa de a reveni la nivelul Ligii I. Rămâne de văzut şi dacă vor exista argumente financiare pentru a fi convins să plece de la Oradea, unde fostul jucător de la Petrolul, Chimia Brazi sau Boldeşti a avut parte de un „tratament corect”, din acest punct de vedere.