Marian Dima

Fotbalul amator prahovean, cam singurul „care contează”, din păcate, după ce judeţul nostru a rămas aproape fără reprezentare pe „harta naţională”, şi-a stabilit reperele reluării competiţiilor, Asociaţia Judeţeană de Fotbal anunţând data şedinţelor cu delegaţii echipelor participante, precum şi când se va da startul meciurilor.
Astfel, prima dată „importantă” pentru AJF este cea de 27 ianuarie, când oficialii tuturor asociaţiilor judeţene se vor întâlni cu reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal şi se va discuta şi despre posibilitatea de a se renunţa la meciurile de baraj. Iniţial, se şi anunţase acest lucru, după o întâlnire a „ajefiştilor”, dar FRF a revenit asupra deciziei, o nouă schimbare fiind însă puţin probabilă.
Pe plan judeţean, prima întâlnire a membrilor afiliaţi cu reprezentanţii AJF va fi pe 14 februarie. La acea dată sunt programate şedinţele premergătoare startului sezonului cu reprezentanţii cluburilor din Liga A şi Superliga, pentru ca, o zi mai târziu, să fie „chemaţi la raport” şi cei din Liga B Prahova, iar pe 20-22 februarie să se facă şi şedinţa cu reprezentanţii cluburilor din activitatea juvenilă.
Dacă vremea va permite, primele meciuri oficiale vor fi la sfârşitul lui februarie (Cupa României), urmând ca Liga A să se reia pe 4 martie, programul competiţional gândit acum incluzând şi pregătirea pentru participarea la baraj a câştigătoarei judeţene, astfel că vor fi şi 1-2 intermediare, până la final.
Tot pe 4 martie va începe şi Superliga, pentru ca Liga B să demareze pe 18 martie, când se vor relua şi meciurile din campionatele de juniori.
De menţionat şi că, pe 21 februarie, este programată testarea observatorilor din lotul judeţean, şi că, în premieră, se vor planifica şi cursuri pentru delegaţi, din sezonul viitor, aceştia urmând să primească din partea AJF un „id” – ecuson care va confirma calitatea de oficial al echipei pe care o reprezintă, fără de care nu se va mai putea sta pe banca tehnică!
„Vom supune discuţiei şi aprobării, la Adunarea Generală din februarie, mai multe propuneri, privind viitorul sistem competiţional, dar şi introducerea unor condiţii pentru participarea unor jucători tineri, obligatoriu, în competiţie. Nivelul fotbalului prahovean este bun, la Liga A sunt chiar echipe foarte puternice, dar trebuie să fim conştienţi că vine foarte puţin din spate. Probabil că, pe lângă un junior – doi, în teren vom introduce şi o regulă „under 21” sau un junior şi alţi doi U21, concomitent în teren, să vedem ce propuneri vin şi din teritoriu” – a anunţat preşedintele AJF Silviu Crângaşu într-o conferinţă de presă.

Speranţe pentru Tufeni şi un posibil CSM Petrolul!

Preşedintele AJF speră ca primul eşalon judeţean să nu fie „stricat” numeric, prin retragerea celor de la AS Tufeni, acesta fiind convins că se va găsi o soluţie de sprijin pentru fotbalul din Băicoi. „Ştiu că sunt discuţii, se caută soluţii, se speră la sprijin din partea primăriei, şi este posibil ca Petrolul Băicoi să devină CSM – Petrolul, să existe şi implicarea autorităţilor locale, iar atunci am putea avea un centru puternic acolo, un club care să-şi propună mai mult. Eu cred că se va găsi sprijin pentru fotbalul din Băicoi, pentru ambele echipe, deocamdată nu am primit nicio cerere oficială de retragere, nici de la Tufeni, nici de la alt club” – spune acesta.

Marţi se stabileşte „ţintarul” Cupei

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova a stabilit pentru mâine, 17 ianuarie, prima şedinţă a Biroului Executiv din acest an. Pe ordinea de zi va fi alegerea datei de desfăşurare a Adunării Generale a AJF, precum şi stabilirea „optimilor” Cupei României – faza judeţeană, prima competiţie oficială organizată de AJF în acest an, cu meciuri programate în intervalul 25-26 februarie.