Echipa de Formula 1 Mercedes a anunţat, prin intermediul site-ului oficial, că pilotul finlandez Valtteri Bottas îl va înlocui pe campionul mondial Nico Rosberg, pentru sezonul 2017.
„Sunt convins că vom avea o colaborare foarte apropiată şi vom lucra ca o echipă”, a declarat Valtteri Botas la ceremonia de prezentare oficială care a avut loc la Stuttgart. La Mercedes, echipa care a dominat Formula 1 în ultimii ani, pilotul finlandez în vârstă de 27 de ani va avea ca obiectiv cucerirea titlului mondial, atât la piloţi, cât şi la constructori.
Valtteri Bottas, care nu a câştigat nicio cursă în cele patru sezoane petrecute la Williams, a avut nouă apariţii pe podiumul unui Grand Prix. În 2016, finlandezul a încheiat pe locul opt, cu 85 de puncte. Mercedes a căutat un pilot pentru înlocuirea campionului mondial Nico Rosberg, în vârstă de 31 de ani, care a decis să se retragă la finalul sezonului, iar Bottas este considerat cea mai bună variantă. La Williams, locul liber rămas după plecarea lui Bottas va fi luat de tânărul canadian de 18 ani Lance Stroll, care va fi coechipier cu brazilianul Felipe Massa, care a revenit asupra deciziei de a se retrage.