• Cerealele din comerţ care sunt bogate în carbohidraţi simpli şi zahăr şi au un conţinut redus de fibre duc la creşterea bruscă şi apoi scăderea imediată a nivelului zahărului în sânge. Nu ţin de foame, iar la puţin timp după ce au fost consumate organismul va resimţi senzaţia de a mânca. De asemenea, toţi biscuiţii, fursecurile, cornurile şi alte dulciuri sunt bogate în zahăr, calorii şi grăsimi, precizează Click.

• Multe dintre obiceiurile pe care tindem să le facem după masă nu sunt prietenoase cu sănătatea. Obişnuiţi să faceţi baie după ce mâncaţi? Nu ar mai trebui să respectaţi acest ritual pe viitor. Faptul că imediat după cină vă duceţi la culcare vă poate afecta sistemul digestiv. Vă puteţi confrunta cu balonare, gaze intestinale, dureri abdominale şi reflux gastroesofagian, potrivit Divahair.