Florin Tănăsescu

Când e să intre lupu-n stână, dracu-n Rai și maestrul Traian Băsescu la un post de televiziune, nu-i mai scoți de-acolo nici cu șaptișpe echipaje de la descarcerare, nici cu macaraua și nici cu dinamita.
Fapt este că țara are mulți maeștri, iar când dau ăștia tonul, margaretele mioritice cântă. Adică, fac pe vuvuzelele. Istoria recentă consemnează cazul Klaus and Alina (vs PNL), apoi Iohannis and Raluca (împotriva aceluiași PNL). Iar istoria viitoare îi va arunca pe toți liberalii la coș.
Maestrul – din spatele televiziunii sau de la Rahova – dă tonul la cântec, vuvuzelele joacă. Unele sunt împiedicate la minte, altele – cu poale lungi – cad ca balega în fața invitaților din platourile de televiziune. Ceea ce, la o adică, ar putea fi numit accident de muncă, nu ?
Chiar dacă maeștrii acționează prin interpuşi, mai nou, sunt și vuvuzele freelanceriste. Ioane d’ Arce, carevasăzică, ale vremii noastre, numai că au și blog. Astea-s de capul lor, dar nu înseamnă că nu-s periculoase, de-ți vine să zici “Maestre, dă-le un «la», da’ și-o labă peste bot !”
Nici de eurovuvuzoi și eurovuvuzoaice nu duce țara lipsă. La îndemână avem două cazuri: unul penal – Adrian Severin și altul extrapenal – fosta vuvuzoaică plină de “succesuri”.
Avem maeștri adevărați pe holurile tribunalelor – facem vorbire despre avocații cu biblioteci de literatură juridică, și nu numai, în spate – în fața cărora și judecătorii se înclină. Pentru echilibrarea balanței, avem și maeștrii care ordonă să se claseze, “de urgență și cu precădere”, un dosar. Sau invers – să se dea maximum de pușcărie prevăzut de lege, la care să se adauge și un spor prevăzut de ei. Că nu degeaba prea cinstitele fețe din magistratură fac vorbire despre imixtiuni și alte șmenuri în anumite dosare, trâmbițând ca Moise-n pustiul justiției. Doar Livia Stanciu tace, iar Inspecția Judiciară se face că lucrează !
Este clar, din cocoș nu faci găină, nici din curcă – gospodină. Dar din vuvuzea – Maestră și invers, din Maestru – vuvuzoi, da! Se poate chiar mai lesne decât se schimbau, pe vremuri, “sapa-n condei și brazda-n călimară”.
Există momente din ce în ce mai dese în care intră dracu-n Rai, lupu-n stână și vuvuzoiul Traian Băsescu, în
direct, la un post de televiziune. În paralel, intră și Maestra, la un altul. După mintea unor maneliști și a lui Remus Truică, “Mademoiselle chante le blues” înseamnă “Domnișoara cântă albastru”.
Aveți dreptate, băieți, nu stăm pe roze!