Marcel Marin, Bogdan Chitic

Unirea Cocorăştii Colţ, „lanterna” Ligii A Prahova la finalul turului, aflată la al treilea sezon consecutiv în prima divizie judeţeană, este pe cale de a-şi regândi activitatea şi de „a aluneca” în Liga B, ultimul eşalon prahovean. Cauzele sunt legate, în principal, de unele decizii de moment ale autorităţilor locale, în frunte cu primarul Doru Bardaş (63 ani), între ele regăsindu-se şi aceea de a nu mai finanţa echipa de fotbal la nivelul la care se află în acest moment.
Conform spuselor mai multor oameni din anturajul echipei, edilul Doru Bardaş, aflat – la al cincilea mandat de primar – „doreşte doar sport de masă”, în speţă o activitate nu atât de „vocală” – doar la nivelul Ligii B, plus echipa de juniori.
Astfel, o parte dintre locuitorii urbei sunt supăraţi pe acest demers al primarului, care, la presiunea simpatizanţilor echipei, „a lăsat-o mai moale”, acceptând să sprijine în continuare formaţia, dar în „condiţii de austeritate”.

Sponsor belgian la echipă!

Cu bune rezultate, în ultimii ani, în eşaloanele inferioare prahovene, şi cu două clasări învecinate, în partea a doua a clasamentului, în sezoanele 2014-2015 (locul 13) şi 2015-2016 (locul 12) ale Ligii A Prahova, Unirea Cocorăştii Colţ dispune de o bază sportivă nouă, modernă (cu tribună, vestiare şi alte utilităţi), fiind una dintre cele mai frumoase din judeţ. În afara Primăriei, care a „pompat” constant bani, echipa mai era susţinută de un sponsor privat belgian, ce oferea o sumă cifrată în jurul valorii de 3.000 de euro anual, cu unele „legături” în rândul conunităţii, pe vechiul teren de fotbal.

Ceasul de la Primărie, mărul discordiei

ceas primarieRevolta suporterilor din comună a fost amplificată şi de ultimele achiziţii ale aparatului Primăriei, care a demarat unele lucrări de modernizare, între care şi un ceas montat pe faţada instituţiei, în valoare de 5.000 de euro, găsit „vinovat” pentru reducerea cheltuielilor cu echipa de fotbal. Edilul Doru Bardaş se apară în faţa acestor acuze şi arată cu degetul către conducerea echipei. „La Unirea au ajuns mulţi jucatori-mercenari care au promis că vin cu sponsori şi nu s-au ţinut de cuvânt, iar unii dintre jucători au distrus, efectiv, baza sportivă şi vestiarele, după ultimul joc de campionat, din tur. I-am ţinut timp de trei ani în Liga A Prahova, dar nu mai pot. Ei vor bani negri pentru a-i învârti după bunul plac, dar, chiar şi aşa, le-am transmis încă din vara trecută că nu mai pot să-i susţin financiar. În plus, vreau să subliniez că am şi susţinerea Consiliului Local”, ne-a declarat primarul Doru Bardaş.