Oraşul Buşteni găzduieşte, săptămâna aceasta, câteva evenimente notabile, alpinismul fiind “tema comună” a acestora.
Astfel, ediţia a II-a a Alpin Film Festival, festival internațional de film, carte și fotografie destinat promovării culturii și civilizației montane, are loc până pe 29 ianuarie în Brașov, Predeal și Bușteni, iar la finalul săptămânii sunt programate ”Gala Alpinismului Românesc” și ceremonia de premiere ”Sportivul Anului 2016”, realizate cu sprijinul Primăriei orașului Bușteni și al Federației Române de Alpinism și Escaladă (FRAE), la care vor participa cei mai buni sportivi din țară.
Iubitorii de munte, adrenalină și aventură vor avea la dispoziție o săptămână întreagă cu evenimente speciale – proiecții din cele mai spectaculoase filme din universul montan, expoziții de fotografie veche și fotografie alpină, lansări de carte, dar și întâlniri cu alpiniști sau sportivi români cunoscuți și invitați din Italia, Polonia, Cehia, Franţa, Slovenia. Cei care vor veni la Alpin Film Festival 2017 vor putea să-i întâlnească, printre alții pe Zsolt Torok, Vlad Căpusean, Cornel Coco Galescu, Nicolae Dimache, Toma Coconea, David Neacșu, Ionuţ Zincă, Silviu Bălan, Cristian Lascău și mulți alții.
Festivalul se deschide astăzi la Bușteni, orașul- gazdă al evenimentelor și filmelor din lumea alpinismului. Ziua va debuta cu vernisajul expoziției în aer liber de fotografie veche din Arhivele Naționale, prezentate în premieră publicului larg. Intitulată „Istoria în Alb”, expoziția în aer liber va fi găzduită de Castelul Cantacuzino din Bușteni. Nicolae Pepene, directorul Muzeului Județean de Istorie Brașov, realizatorul expoziției concepută în colaborare cu Asociația Forums, va prezenta acest eveniment în cadrul căruia va avea loc și lansarea celui mai nou număr din revista Astra, iar la Centrul Cultural ”Aurel Stroe” – Bușteni este programată o proiecție specială a unuia dintre cele mai premiate filme românești la festivalurile internaționale de gen – ”Muntele Magic”, regizat de Anca Damian și prezentat de Irina Margareta Nistor.