F. T.

Ieri, polițiștii de investigații criminale din Ploiești au descins la domiciliile unor persoane din Ploiești și Valea Călugărească, suspectate de comiterea mai multor înșelăciuni prin metoda ghicitului.
Conform anchetatorilor, în perioada iulie 2015 – decembrie 2016, persoanele bănuite ar fi înșelat, prin respectiva metodă, 29 de persoane domiciliate în afara județului Prahova, victimele fiind racolate prin difuzarea de anunțuri în mediul on-line.
Păgubiții – care au crezut că suspecţii – un bărbat şi o femeie – le aduc soțul/ soția, iubitul/iubita înapoi acasă – s-au văzut trași pe sfoară, rămânând cu buza umflată și cu o pagubă în buzunare de aproximativ 12.000 de lei, în total.
De altfel, de la domiciliile percheziționate, polițiștii au ridicat, în vederea cercetărilor, suma de 800 de lei, mai multe telefoane mobile și bijuterii (aproximativ 40 de grame).
Cele două persoane, duse ieri cu mandat la sediul Poliției prahovene, de pe strada Vasile Lupu, urmau să dea explicații anchetatorilor în ceea ce privește practicile lor, mai mult sau mai puțin pe lângă lege.