Bogdan Chitic

CS Sevlar și CSM Ploiești, două dintre formațiile prahovene prezente pe tabloul Campionatului Național de baschet „sub 18 ani”, au disputat, în weekend, meciurile din cadrul etapei a III-a a fazei semifinale și, respectiv, de recalificare. Cu același palmares după primele două runde – de o victorie și o înfrângere, cele două formații pregătite de Sorin Hartman și Robert Munteanu au avut parte de adversari contrastanți, CS Sevlar deplasându-se la Tg. Mureș pentru duelul cu o formație îndreptățită să spere, anul acesta, la o calificare la turneul final, iar CSM Ploiești găzduind, în Sala Sporturilor Olimpia, pe CSȘ Tulcea, o grupare nu atât de cunoscută.
Venită după o victorie, etapa trecută, cu Spike București, scor 66-56, CS Sevlar a făcut un joc bun la Tg. Mureș, rezultatul final, 80-55, în favoarea ardelenilor, nefiind unul tocmai în concordanță cu realitatea din teren. „Diferența înregistrată la final o putem pune și pe seama rotației complete pe care am impus-o în ultimele șapte minute ale sfertului decisiv. Aflați la 14 puncte în spatele gazdelor, am decis să rulăm întreg lotul pentru a oferi tuturor șansa să joace. Altfel, diferența ar fi putut fi una mai mică, dar, per ansamblu, formația din Tg. Mureș este una mai experimentată ”, ne-a declarat Sebastian Nicolov, președintele CS Sevlar. Etapa viitoare, CS Sevlar va juca, tot în deplasare, împotriva formației ACS 4Sports Agronomia București.
În grupa valorică B, pe tabloul recalificărilor, CSM Ploiești a rezolvat soarta partidei cu CSȘ Tulcea încă de la pauza meciului, când tabela indica un mai mult decât liniștitor 56-31 în favoarea gazdelor. Chiar dacă nu au mai fost la fel de incisivi și prezenți la finalizare în partea secundă, băieții lui Robert Munteanu au bifat o victorie clară, scor 78-62, a doua consecutivă după succesul înregistrat, în urmă cu o săptămână, pe terenul celor de la Laguna București.
„A fost un meci în care putem spune că nu am avut emoții, un bun prilej pentru a rula întreg lotul. Sperăm să continuăm pe același trend ascendent și să obținem un nou rezultat pozitiv, etapa viitoare, în deplasare, cu CS Viitorul Cluj. Meciul acela ne va spune mai în detaliu unde ne aflăm înt-o grupă de altfel echilibrată, în care am pornit cu un mare minus, prin înfrângerea de la Buzău, dar, ulterior, am reușit să anulăm acel rezultat nesatisfăcător prin victoria de la Laguna, teoretic una dintre favoritele grupei. În continuare, obiectivul nostru rămâne o clasare pe unul dintre primele două locuri, care să ne ofere șansa unui turneu de baraj pentru calificarea la faza finală a campionatului”, a subliniat antrenorul Robert Munteanu.
Pentru CSM Ploiești, au înscris, în partida cu CSȘ Tulcea, următorii jucători: Mircea Topologeanu (14 puncte), Călin Dumitru (27), Teodor Mistodinis (2), Antonio Crăciun (15), Sebastian Manu (3), Mugur Tudorache (12) și Adrian Răducanu (5).