Petre Apostol

După ce a bifat cea de-a doua prezenţă consecutivă pe tabloul principal în cadrul turneelor de Mare Şlem, calificându-se la Australian Open, în urma participării de la US Open, la finalul anului trecut, jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan a avansat şapte poziţii în clasamentul WTA. Astfel, a ajuns pe locul 118 mondial, poziţie pe care o ocupa şi la finalul sezonului trecut.
Sportiva de 24 de ani din Sinaia a pierdut în primul tur la Australian Open, turneu încheiat la finalul săptămânii trecute, fiind învinsă, cu scorul de 5-7, 2-6, de rusoaica Elena Vesnina, a 14-a favorită a întrecerii australiene, care, ulterior, s-a oprit în 16-imile de finală. Pentru calificarea pe tabloul principal, Ana Bogdan a primit 40 de puncte în clasamentul mondial, în care a ajuns la un total de 520 de puncte în urma participării la 19 turnee în ultimele 12 luni, conform listei anunţate ieri de Asociaţia profesionistă de tenis feminin (WTA).
De menţionat că Ana Bogdan a mai luat un punct săptămâna trecută, după eliminarea de la Australian Open revenind în Europa, unde a participat la un turneu organizat în Franţa din circuitul ITF (Federaţia Internaţională de Tenis), de 60.000 de dolari, disputat în sală, la Andrezieux-Boutheon.
Schimbarea rapidă de la Antipozi pe Bătrânul Continent pare să o fi afectat, pierzând din postura de cap de serie numărul 5 cu o sportivă din calificări, Bernarda Pera, din Statele Unite ale Americii, aflată pe locul 313 mondial în prezent, jucătoarea americană impunându-se cu scorul de 6-3, 6-7 (6), 6-4.
Sportiva prahoveană a rămas în Franţa, unde săptămâna aceasta participă la un alt turneu din circuitul ITF, organizat la Grenoble, dotat cu premii de 25.000 de dolari, întrecere la care este principala favorită, urmând să joace în primul tur cu Valeria Solovyeva, din Rusia, în vârstă de 24 de ani, aflată pe locul 235 WTA. Învingătoarea o va întâlni, în runda a doua, pe câştigătoarea dintre Ana Vrljic (Croaţia, wild card, locul 452 WTA) şi Amanda Carreras (Marea Britanie, locul 287 WTA).