Meciul dintre naționalele României și Spaniei din 18 februarie, din cadrul Rugby Europe Championship 2016-2018, se va disputa pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din Iași, scrie site-ul FRR, preluat de Agerpres.
Partida va începe la ora 14,00, intrarea fiind liberă.
”Stejarii” se întorc astfel la Iași după ce sezonul trecut au obținut aici două victorii categorice, 30-0 cu Rusia și 61-7 cu Germania.
”Ne bucurăm să ne întoarcem la Iași, o zonă cu o mare tradiție rugbystică. Pentru noi aceste meciuri din Rugby Europe Championship au o importanță deosebită pentru că ne pot duce direct la Cupa Mondială din 2019, de aceea este o mare bucurie sufletească să avem Iașul pe harta noastră spre Japonia. Anul trecut am avut un record de iubitori ai rugbyului prezenți în tribune, undeva la 10.000 de spectatori, și îi așteptăm alături de noi și acum. ‘Stejarii’ au nevoie de încurajarea dumneavoastră, au nevoie să fiți alături de ei în această noua provocare. În plus, să nu uităm că majoritatea jucătorilor de la echipa națională provin din acea zonă și va fi un motiv de mândrie în plus pentru ei să joace acasă, în fața familiilor și a celor care i-au crescut”, a declarat Haralambie Dumitraș, presedintele Federației Române de Rugby, conform sursei citate.
La rândul său, edilul Iașului, Mihai Chirica, a declarat că în ultimii ani municipiul Iași și Federația Română de Rugby au dezvoltat un parteneriat ”deosebit de productiv”.
”Acesta a avut ca rezultate organizarea la Iași a mai multor evenimente sportive de importanță națională și internațională, printre care amintim finala Cupei Regelui din octombrie 2015 și meciurile internaționale din Cupa Europeană a Națiunilor, susținute de prima reprezentativă a României de rugby, în luna februarie a anului 2016, în compania formațiilor similare ale Rusiei și Germaniei. Aceste evenimente au avut un real impact în rândul publicului ieșean, prezent în număr mare atât la finala competiției interne, cât și la meciurile internaționale. În sensul continuării cooperării dintre instituțiile noastre, vă aducem la cunoștință că suntem deosebit de interesați de organizarea în parteneriat a cât mai mult evenimente de natură rugbystica la Iași. O primă ocazie pentru dezvoltarea colaborării noastre este reprezentată chiar de meciul naționalei de rugby a României în compania reprezentativei Spaniei. Vă asigurăm de tot sprijinul pe care îl poate acorda municipalitatea ieșeana în organizarea acestui meci deosebit de important in calendarul competițional”, a declarat Mihai Chirica, potrivit site-ului FRR.
România va debuta în Rugby Europe Championship pe 11 februarie, într-un meci cu Germania la Offenbach. ”Stejarii” s-au reunit duminică, 29 ianuarie, în cantonament la Izvorani, urmând ca pe 3 februarie să plece la Lisabona, unde, o zi mai târziu, vor întâlni Portugalia, într-un meci de pregătire.
În acest sezon al Rugby Europe Championship, România va disputa două partide pe teren propriu, cu Spania și cu Georgia.
Meciurile României în sezonul 2016-2017 al Rugby Europe Championship:
Germania — România (Offenbach, 11 februarie)
România — Spania (Iași, 18 februarie)
Rusia-România (Soci, 4 martie)
Belgia—România (Bruxelles, 11 martie)
România — Georgia (București, 19 martie).