Bogdan Chitic

Obișnuită, în ultimii 15 ani, cu aerul tare al unor competiții europene la baschet, volei sau handbal, cu adversari de gală găzduiți de echipele ploieștene, dar și cu „povești” pline de emoție și dramatism, Sala Sporturilor Olimpia a îmbrăcat, sâmbătă seară, haine de sărbătoare, cu ocazia unui adevărat recital susținut în fața a peste 2.000 de spectatori.
„AFI Basketball Inspiration”, un eveniment unic în țara noastră, care a interferat sfere ale baschetului, muzicii și dansului, a cunoscut o desfășurare fulminantă, la care au contribuit aproximativ 30 de membri și apropiați ai echipei Ploiești Basketball, 300 de copii și juniori, 5 antrenori și o trupă energică de mini-majorete, ce a întreținut, în permanență, atmosfera.
Seara a debutat pe ritmurile muzicii oferite de artiștii Filarmonicii „Paul Constantinescu”, a căror prezență a reprezentat o premieră într-o sală de sport din România, un moment gustat cu ropote de aplauze și bătăi de tobă de către toți spectatorii prezenți. A urmat, apoi, partida amicala la minibaschet dintre grupele de performanță ale Ploiești Basketball și ACS Dan Dacian București, nu înainte ca „actorii” din teren să-și facă apariția, pe parchet, prin fum și pe ritmurile unor melodii motivaționale, o altă regie împrumutată din baschetul de peste Ocean.

Magie în stare pură, la „Olimpia”2
Meciul în sine a fost unul echilibrat doar în primele 10 minute, scor 8-8, pentru ca, ulterior, băieții Elenei Stan să apese accelerația și să nu lase nimic la voia întâmplării, pentru o victorie fără dubii, scor 39-24. De succesul ploieștenilor s-au bucurat și grupele de juniori ale CSU Ploiești, „U13” și, respectiv „U16”, prezente la sală alături de antrenorii Elena Stan și Ivan Gemaljevic, dar și colegii mai mici din cadrul clubului, care, în pauza meciului, au avut șansa să-și încerce norcul de la libere, în cadrul unui concurs care a avut ca premii 10 brățări fitness puse la bătaie de sponsorii și partenerii evenimentului.

Magie în stare pură, la „Olimpia”3
Într-o asemenea desfășurare de forțe nu au lipsit, evident, nici dansurile mini-majoretelor pregătite de Eliza Lișiță și Luminița Miricioiu, un nou recital al filarmonicii ploieștene, dar și un moment special, în care toți spectatorii din „Olimpia” au aprins ledurile telefoanelor pentru a-i întâmpina pe micuții baschetbaliști. Cu alte cuvinte, o seară de excepție în „Olimpia”, care, la două luni de la Memorialul „Vladimir Arnautovic”, s-a umplut din nou și a respirat baschet de calitate, muzica, dans și voie bună. A fost, dacă vreți, un semnal mai mult decât puternic prin care organizatorii acestui eveniment – Ploiești Basketball și centrul comercial AFI Ploiești – au arătat că sportul cu mingea la coș rămâne un etalon al performanței în orașul nostru, iar noua generație are posibilitatea de a crește frumos, pe urmele unor campioni care au încântat nu doar comunitatea ploieșteană, ci o țară întreagă, al cărei tricolor a fost ridicat la cele mai înalte standarde existente.