Cristina Neagu va fi, din sezonul viitor, jucătoarea CSM-ului din Bucureşti, campioana en-titre a Europei la handbal feminin, după cum informează Primăria Capitalei într-un comunicat de presă remis redacţiei HotNews.ro.
Înţelegerea dintre cele două părţi este valabilă două sezoane.
„Sunt bucuroasă că mă întorc acasă, este prima oară când am şansa să joc la cel mai înalt nivel în oraşul meu natal. Unul dintre visele mele e să câştig Liga Campionilor cu o echipă românească şi cred cu tărie că am această şansă cu CSM Bucureşti” – Cristina Neagu.
Născută pe 26 august 1988, Cristina Neagu este interul stânga al naţionalei de handbal feminin a României. Cariera şi-a început-o la Rulmentul Braşov (2006-2009), reuşind să debuteze la doar 18 ani în liga naţională de handbal feminin. În perioada 2009-2013, Neagu a jucat la Oltchim Râmnicu Vâlcea, echipa alături de care a disputat o finală de Liga Campionilor (n.r.-în 2010, pierdută în faţa celor de la Viborg).
Din 2014, Cristina apără culorile celor de la ZRK Buducnost (Muntenegru), formaţie alături de care a câştigat Liga Campionilor EHF şi titlul de cea mai bună marcatoare în 2015.
Cristina a fost aleasă cea mai bună jucătoare a lumii în două rânduri: 2014 şi 2015.
În tricoul naţionalei României, Neagu a cucerit două medalii de bronz: la Campionatul European din 2014 şi la Campionatul Mondial din 2015. Prezentarea oficială a Cristinei Neagu va avea loc la începutul lunii martie.