Noi cursuri organizate de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova

Venind în întâmpinarea acelora care vor să fie la curent cu noile prevederi legislative ori să capete competenţe în diverse specializări, Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a anunţat organizarea de noi cursuri. Concret, în perioada 22 februarie – 10 martie va fi organizat cursul “Expert accesare fonduri structurale şi de coeziune europene”, în perioada 27 februarie – 17 martie – cursul “Manager Resurse Umane”; 28 februarie – 17 martie –
cursul de “Formator de formatori”; 6 martie –13 martie, Curs de “Salarizare”. De asemenea, pe data de 7 martie este programat şi seminarul cu tema “Închiderea anului financiar 2016 –aspecte cheie în pregătirea acestui exercițiu”, care va fi susţinut de reprezentanţi ai Deloitte Romania. Pentru informaţii suplimentare şi înscrieri la cursurile menţionate, persoanele interesate se pot adresa Camerei de Comerţ şi Industrie, la Direcţia Formare Profesională şi Evaluare Competenţe, telefon 0244/596.369.

ING Bank a majorat avansul minim pentru creditele la “Prima casă”

Banca olandeză ING Bank a majorat -de la 5% la 10% – avansul minim pentru creditele Prima Casă, anunță Profit.ro, citând un comunicat al instituției. Sucursala ING este prima bancă din România care majorează avansul minim la creditele „Prima Casă”, principalul produs de creditare imobiliară din piață.
Sursa citată mai precizează că banca mai menționează pe site-ul său că finanțează până la 90% din valoarea de achiziție a unei locuințe, în timp ce celelalte bănci mari menționează o finanțare de până la 95%, ceea ce corespunde unui avans de 5%.

Declin al consumului de energie în România

România și Bulgaria, dar și statele baltice, au înregistrat în 2015 cel mai semnificativ declin din Uniunea Europeană al consumului de energie, comparativ cu 1990, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citate de Agerpres. “Comparativ cu 1990, cel mai semnificativ declin din UE al consumului de energie în 2015 s-a înregistrat în statele baltice – Lituania (minus 57%), Letonia (minus 45%) și Estonia (minus 37%), precum și în România (minus 44%) și Bulgaria (minus 33%). În schimb, cea mai mare creștere a fost raportată în Cipru (41%), Irlanda (38%), Spania (35%) și Austria (33%)”, mai precizează Agerpres.