Ofițerii de la Serviciul de Investigații Criminale Prahova au luat urma provenienței unor țigări vândute în Prahova, prin intermediul unei societăți comerciale, ajungând la concluzia că tutunul, care avea certificat de proveniență, provine din spațiul extracomunitar – Ucraina și Republica Moldova.
Documentarea odată finalizată, angajații Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova au efectuat, ieri dimineață, patru percheziții în Craiova, la o societate comercială și la persoane care ar fi distribuit pachetele de țigări la diferiți clienți din județ.
În legătură cu aceste aspecte, poliția prahoveană a făcut următoarele precizări: “În cauză au fost derulate patru percheziții în municipiul Craiova – trei dintre ele la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale din oraș și una la domiciliul persoanelor suspectate de contrabandă cu tutun. Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, s-ar fi aprovizionat începând cu luna decembrie 2016, cu țigări provenite din spațiul extracomunitar, fără a deține documente legale. Ulterior, le-ar fi distribuit și comercializat prin punctele de lucru ale societății comerciale vizate de percheziții, precum și în județul Prahova. Pachetele de țigări ar avea aplicate banderole fiscale de marcaj, emise de autoritățile din Ucraina și Moldova”.
Cu o zi înainte (luni, 20 februarie a.c.), polițiștii din Prahova – cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale – au ridicat 14 arme de vânătoare și un revolver, 436 de cartușe, cinci stații de emisie recepție, peste 300 kilograme de carne și preparate din carne de vânat, în urma unor descinderi făcute în județ (cinci la Măneciu și câte una la Izvoarele și Blejoi).
Conform anchetatorilor, “începând cu luna decembrie a anului trecut, persoanele în cauză, deţinători autorizaţi de arme de vânătoare, ar fi efectuat mai multe acte de braconaj cinegetic pe fonduri de vânătoare din Prahova. De asemenea, de la domiciliile suspecţilor au mai fost ridicate 20 de trofee de cervide, 30 de trofee de mistreț (maxilare și colți) și șase blănuri de animale sălbatice”.