Petre Apostol

Cei mai mici dintre componenţii secţiei de schi de la CS Caraimanul Buşteni, de care se ocupă Nicoleta Iubu, au avut parte de o surpriză plăcută din partea celei mai valoroase reprezentante a clubului prahovean, Ania Caill. Sportiva de 21 de ani are cele mai bune punctaje dintre concurentele din România în clasamentul internaţional la patru dintre cele cinci probe din schiul alpin mondial (coborâre, slalom uriaş, slalom super uriaş, combinata alpină).

Ania
În plus, la coborâre, Ania Caill a câştigat Cupa Americii de Sud, în startul sezonului anterior, fiind, totodată, aproape de a pătrunde în Top 100 în clasamentul internaţional. Iar, în sezonul precedent, a fost la trei locuri distanţă de a puncta în Cupa Mondială, la proba de combinată alpină de la Val d’Isère (Franţa), situându-se, totodată, pe locul 23 la Campionatele Mondiale de junioare.
Accidentată, însă, la primul eveniment din circuitul actualului sezon al Cupei Mondiale la probele de viteză, pe pârtia de la Lake Louise (Canada), Ania Caill a ratat acest an competiţional, preolimpic, fiind supusă unei intervenţii chirugicale în urmă cu două luni, la ligamentul încrucişat anterior, iar în prezent urmează un program de recuperare. Profitând de pauza competiţională impusă de accidentare, după cea de-a doua perioadă de recuperare de la centrul din Hauteville (Franţa), Ania Caill a revenit în ţară, pentru prima dată după evenimentul nefericit din Canada. Iar după ce a realizat o scurtă vizită la Campionatele Naţionale, unde i-a revăzut pe colegii săi din lotul României, le-a făcut o bucurie micuţilor schiori de la Caraimanul Buşteni, cărora le-a împărtăşit din experienţa sa de la nivel mondial.
Şi nu doar copiii au rămas emoţionaţi de momentul respectiv, ci şi tânăra sportivă tricoloră, deschisă să povestească despre marea sa pasiune – schiul alpin.
Prezentă la Jocurile Olimpice de la Soci (Rusia), din 2014, Ania Caill demonstrase un progres remarcabil în perioada premergătoare startului de sezon, fapt îmbucurător mai ales în condiţiile în care următoarea ediţie a competiţiei olimpice se apropie tot mai mult, fiind programată în februarie 2018, la PyeongChang (Coreea de Sud). Tocmai de aceea, motivaţia sa de a reveni la un nivel cât mai performant în sezonul următor este şi mai mare, în special după prezenţa printre viitorii schiori de la Buşteni.