Tricolorul LMV Ploiești – CS Unirea Dej 3:0 (25:12, 25:14, 27:25)

Petre Apostol

Sala: Sporturilor „Olimpia”, Ploiești; spectatori: 300.
Tricolorul LMV: Vargas, Voinea, Centelles, Dushkov, Aleksic, Carrasco –
Skundric. Au mai jucat: Ghimeș, Grigoraș, Riabukha, Farcaș. Rezerve neutilizate: Zhylinskyi, Rutecki, Milivojevic.
Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.
CS Unirea: Mocanu, Savan, Mihălescu, Catrina, Nagy, Isek – Kantor. Tofan, Isek. Rezervă neutilizată: Fuzesi.
Antrenori: Victor Lazăr, Tibor Szilagyi.
Arbitri: Florin Dragomir şi Cosmin Tudorache, ambii din Bucureşti.
Observator FRV: Constantin Ispas, București.

Echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploiești a evoluat, sâmbătă seară, pe teren propriu, întâlnind, în cadrul etapei a XX-a din Divizia A1 – Faza I, formația CS Unirea Dej. La penultimul meci în Sala „Olimpia” din prima parte a campionatului, echipa antrenată de Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu a obținut un succes categoric. Astfel, a confirmat diferența de valoare net superioară față de trupa din Dej, formația ploieșteană fiind cu cinci locuri mai sus în clasament și având cu 20 de puncte mai multe față de ardeleni, înaintea rundei.

Tricolorul LMV1

În primul set, CS Unirea Dej a fost egala gazdelor doar în primele schimburi, Tricolorul LMV desprinzându-se de la scorul de 5:6, în special grație unui joc bun al universalului mexican Vargas și al coordonatorului venezuelean Carrasco.
Elevii antrenorilor Stancu și Marinescu și-au majorat, apoi, ecartul, scor 15:8, cu Centelles și Vargas în rolurile principale pe atac și Carrasco la serviciu, după care au dus scorul chiar la 20:9, Centelles continuând seria serviciilor foarte bune ale ploieștenilor.
Iar Tricolorul LMV s-a impus cu scorul de 25:12, într-un set în care a comis doar trei erori, toate pe serviciu.
Centelles a continuat și în setul secund să arate că și-a revenit după câteva evoluții mai puțin convingătoare, ajutând echipa ploieșteană să se desprindă la scorul de 5:2. Apoi, Tricolorul LMV a intrat la primul timeout tehnic cu un avantaj de cinci puncte, după un as al lui Dushkov.

Tricolorul LMV2

Cu un joc bun la blocaj (șase blocaje, în total, în set), Aleksic, Centelles, Voinea și Dushkov au mărit ecartul gazdelor, la 15:8, respectiv 20:11, pentru ca Riabukha, intrat pe teren în ultimele momente ale setului, să închidă actul la 25:14.
Setul al treilea a început cu patru puncte consecutive ale gazdelor, iar Vargas, Dushkov și Centelles au mărit avantajul ploieștenilor, scor 10:4. Însă, au început să apară și greșelile în tabăra prahoveană, permițând oaspeților să reducă din diferență, mai întâi, scor 13:10. Tricolorul LMV a păstrat distanța, pe moment, la cel de-al doilea timeout tehnic având cinci puncte avans, scor 16:11.
Dar, CS Unirea Dej, printr-un joc mai consistent la fileu, a reușit să se apropie la un singur punct, scor 18:17. Grigoraș și Riabukha (cu un blocaj) au refăcut un avantaj de trei lungimi pentru gazde, scor 20:17, însă oaspeții au revenit și de data aceasta la un punct în urmă, scor 21:20.
Apoi, Grigoraș a punctat de două ori pentru a oferi gazdelor două mingi de meci, însă ambele anulate de Unirea Dej. Dushkov a adus Tricolorului LMV încă o minge de meci, dar și aceasta salvată de ardeleni. Motivați să încheie meciul în trei seturi, elevii antrenorilor Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu au reușit să scape de sub presiune, Voinea punctând mai întâi, după care Grigoraș și Aleksic au sărit bine la blocaj pentru a pune punct setului la 27:25 și meciului respectiv.
De remarcat că, la Tricolorul LMV, cu excepția lui Ghimeș și a liberoului Skundric, toți jucătorii care au intrat pe teren au punctat cel puțin de două ori, inclusiv coordonatorul titular Carrasco (un as și un blocaj), dintre care au ieșit în evidență Centelles, Dushkov – ambii cu câte nouă puncte, Grigoraș – opt puncte, Aleksic – șapte puncte, Vargas – șase puncte. Dushkov a realizat cele mai multe puncte de break (7), urmat de Aleksic (6), respectiv Centelles (5).
În atac, Dushkov a avut cel mai bun procentaj – 80% (4 puncte din 5 în total), în vreme ce Centelles a reușit cele mai multe puncte – 8 din 20 (40%). De asemenea, Grigoraș a înregistrat 7 puncte din 16 (44%), Vargas – 6/14 (43%), Aleksic – 3/4 (75%), Farcaș – 3/6 (50%), Voinea – 3/7 (43%).
Toți cei trei centri care au jucat – Dushkov, Aleksic, Riabukha – au încheiat partida cu câte trei blocaje. La recepție, Voinea a înregistrat un procentaj de 69% la preluare pozitivă și 38% perfectă (13 total), în vreme ce Skundric a încheiat cu 83% preluare pozitivă (6 în total), iar Centelles – 43% pozitivă și 14% perfectă (14 în total).
De la Unirea Dej, Isek a fost cel mai bun jucător, cu 15 puncte (13 din 24 pe atac – 54%) și 2 blocaje, la recepție remarcându-se Mihălescu (56% preluare pozitivă și 46% perfectă – din 34 în total).
Jucătorii de la Tricolorul LMV au încheiat cu 51 de puncte (27 breakuri), față de cele 41 de puncte realizate de cei de la Unirea Dej, în vreme ce procentajul la atac a fost de 47% (34/73), în primul set fiind chiar de 60%. Tricolorul LMV a realizat 13 blocaje, în comparație cu doar 4 ale adversarilor, toate în setul al treilea.
Pentru Tricolorul LMV Ploiești urmează deplasarea la Cluj, având programat meciul cu Universitatea din localitate în etapa viitoare, miercuri, 8 martie, de la ora 15:00. Apoi, ploieștenii vor încheia Faza I din Divizia A1, jucând, luni, 13 martie, pe teren propriu, de la ora 19:00, cu CSM București, în ultimul meci al etapei finale din prima parte a campionatului.