Scădere a sumelor colectate de către ANAF

În primele două luni ale acestui an, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a colectat venituri însumând 31,99 miliarde de lei, în scădere cu 0,9% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Mediafax.
„Totalul veniturilor bugetare colectate de Agenția Națională de Administrare Fiscală cumulat ianuarie și februarie 2017 a însumat 31,991 miliarde de lei, ceea ce reprezintă o diminuare cu doar 0,9% – indice nominal față de perioada similară a anului trecut și în condițiile în care încasările din ianuarie 2016 s-au realizat prin aplicarea cotei de 24% TVA, în timp ce ianuarie 2017 a reflectat colectarea TVA în cotă de 20%”, se menționează în comunicat. În februarie, totalul veniturilor bugetare realizate de ANAF a însumat 13,87 miliarde de lei, cu 6,7% (874 milioane de lei) peste nivelul realizat în februarie 2016, în condițiile în care cota de TVA în luna februarie 2016 era de 20%, iar în luna februarie 2017 de 19%”, mai arată Mediafax, citând un raport al ANAF.

Chiriile pentru spaţiile ANL vor fi reduse

Chiriile impuse de stat tinerilor care ocupă case ANL vor fi reduse în medie cu 40%, argumentul fiind că acestea sunt prea mari. Însă, în acelaşi timp, va fi majorat cu un nivel aproape similar, prin corelare cu rata inflației din ultimii 10 ani, cuantumul chiriei pentru locuințele de serviciu și căminele angajaților din companii și regii de stat, arată Profit.ro.
Aceeaşi sursă mai menţionează că, deşi legea nu stabilește în mod expres că și tariful lunar al chiriei pentru curți și grădini aferente locuințelor de stat trebuie actualizat anual, autoritățile pornesc de la principiul că nu există nicio restricție în acest sens, astfel că vor ridica și nivelul sumei impuse la plată pentru aceste spații, apreciind că valoarea chiriei actuale nu mai reflectă valoarea reală.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCalendarul zilei
Articolul următorOful cititorului