V. Stoica

Vlad Oprea, primarul reales al orașului Sinaia, nu a avut posibilitatea niciun moment să își exercite atribuțiile de edil în mandatul actual, din motiv de control judiciar și de interdicție de a se apropia de sediul administrației locale.
La aproape un an de la luarea măsurii controlului judiciar de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție Ploiești (pe 22 aprilie 2016), Vlad Oprea va afla luni, 13 martie, dacă judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție vor menține decizia luată la Curtea de Apel Ploiești de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar și, astfel, să se întoarcă în funcția de primar, pentru care a fost ales de către sinăieni în vara anului trecut.
“În cursul judecății în prima instanță (n.n. – așa cum este cazul primarului din Sinaia), durata totală a controlului judiciar nu poate depăși un termen rezonabil și, în toate cazurile, nu poate depăși cinci ani de la momentul trimiterii în judecată”, spune art. 215 din Codul de procedură penală. Dacă se va considera că perioada celor 11 luni pe care le-a petrecut primarul din Sinaia sub control judiciar și implicit cu interdicția de a-și exercita funcția reprezintă “termen rezonabil”, magistrații Curții Supreme vor lua o decizie în consecință, prin respingerea contestației înaintate de DNA Ploiești la soluția dată de judecătorii Curții de Apel Ploiești.
Vlad Oprea, edilul orașului Sinaia, a fost trimis în judecată sub control judiciar în luna mai 2016, alături de o judecătoare din Sinaia și de secretarul orașului Sinaia, toți fiind acuzați de procurori că ar fi săvârșit fapte de corupție, dosarul penal fiind trimis în judecată la Curtea de Apel Ploiești, instanță care va da o sentință pe fondul cauzei.