Petre Apostol

Federaţia Română de Ciclism, sport în care judeţul Prahova are un loc aparte, a avut parte de alegeri de curând, preşedinte continuând să fie campionul paralimpic Eduard Novak. Venit cu promisiuni care mai de care mai tentante pentru viitorul acestui sport olimpic, acesta a picat primul „examen” din noua şi vechea postură, cea de preşedinte al forului naţional de specialitate.
Deşi a spus, înaintea alegerilor, că situaţia finanţării forului de către Ministerul Tineretului şi Sportului se va rezolva, aceasta a rămas o simplă promisiune. Ieri, reprezentanţii ministerului au anunţat oficial rapoartele de finanţare şi eligibilitate pentru federaţiile recunoscute de către stat, iar ciclismul nu îndeplineşte condiţiile de finanţare.
Motivul pare unul destul de anormal pentru o structură care doreşte să intre în normalitate, după ani în care scandalurile au dominat sportul propriu-zis: cererea de finanţare depusă la minister a fost incompletă! Deci, schimbarea de la conducerea federaţiei nu a adus nimic nou din toate punctele de vedere, iar ciclismul continuă să sufere, în ciuda promisiunilor care, se pare, rămân doar promisiuni, deocamdată…