Marian Dima

Petrolistul Boldeşti şi-a complicat serios situaţia în seria a doua din Liga a III-a şi, în cazul în care nu vor apărea evenimente neprevăzute, cum ar fi retragerea vreunei echipe (oricând posibilă la noi), evitarea unui loc retrogradabil nu va fi deloc uşoară.
De fapt, „finala” pentru a scăpa de poziţia a tresiprezecea în ierarhie, singura din această serie care mai aduce retrogradarea directă, îşi „consumă” poate cel mai important episod chiar astăzi, când „Boldeştina” joacă derbiul salvării cu CSM Olteniţa.
Cele două grupări, despărţite acum în clasament de două puncte – (13 pentru Boldeşti, respectiv 15 în dreptul celor de la Olteniţa, aflaţi acum o poziţie mai sus, pe 12, cu acelaşi număr de puncte ca şi Înainte Modelu) – au demarat în anul 2017 cu stări de spirit total diferite.
Dacă prahovenii nu au reuşit mare lucru în campania de achiziţii din această iarnă şi au pierdut primul meci de pe teren propriu, scor 1-2 cu Unirea Slobozia, echipa din Olteniţa a luat o primă „gură de oxigen importantă”, formaţia pregătită de ex.petrolsitul Vali Negru reuşind să învingă la Domneşti, cu 1-0.
Şi, ca şi cum problemele din clasament nu ar fi îndeajuns, Boldeştiul ajunge la acest meci fără cei mai importanţi doi jucători din lot, ca experienţă şi valoare, căpitanul Vasile Micu (foto) fiind suspendat pentru cumulul a patru avertismente, iar Aleandru Puchea este accidentat şi va începe meciul, 99%, de pe banca de rezerve, la fel ca şi apărătorul central Daniel Petre – o altă piesă importantă dintre puţinele variante pe care le are antrenorul prahovean Marian Ilie la îndemână (de asemenea cu probleme medicale). Speranţele Petrolistului la un rezultat bun au un exemplu anterior, în condiţii dificile, fără o serie de jucători importanţi, Boldeştiul reuşind o victorie la Viitorul II – echipă mult mai bine cotată decât Olteniţa. Cum se joacă însă cu retrogradarea „la colţul terenului”, va fi greu de depăşit presiunea ultimului loc ocupat acum (dintre echipele rămase în competiţie, după ce Arsenal Malu s-a retras) pentru jucătorii noştri, lipsa unui suport financiar care să permită investiţii în lot, de ani buni, începând să se vadă tot mai bine în efectivul echipei prahovene.

Astra 2- puncte fără să joace

Cealaltă echipă care îşi desfăşoară meciurile în judeţul nostru, Astra 2, are etapă de pauză, urmând să câştige la „masa verde” partida de la Arsenal Malu şi să ajungă astfel la „cota” 22 de puncte în clasament, echipa lui Marius Măldărăşanu fiind liniştită, în prima jumătate a clasamentului. Va fi o etapă benefică nu doar prin prisma punctelor luate ci şi pentru că unul dintre jucătorii importanţi ai „satelitului” campioanei României, care evoluează pe arena „Astra”, din Cartierul „9 Mai” – fundaşul Pahonţu – îşi va ispăşi etapa de suspendare primită după eliminarea din ultimul joc oficial (2-2 cu Viitorul 2) şi va fi apt la meciul următor, care va fi vineri, când la Ploieşti vine Unirea Slobozia.