F.T.

Hotărât lucru, prahovenii care au damblaua vitezei nu scapă nicio ocazie de a călca pedala accelerației ori de câte ori văd o șosea mai liberă. Fapt care s-a întâmplat și ieri, când, polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale din cadrul IGPR au tras pe dreapta un autoturism care rula pe Autostrada A 1 Râmnicu Vâlcea – Deva, cu 186 de kilometri la oră !
Conducătorul auto – un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Măgurele – a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.305 lei, totodată, fiindu-i reținut şi permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.
Reamintim că atât pe șoselele din Prahova, cât și pe cele din țară, viteza excesivă reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere, în urma cărora nu puțini au fost cei care și-au pierdut viața sau au ajuns la spital, cu răni grave.
Nu în ultimul rând, o întrebare firească este și aceea că, atât timp cât Poliția Rutieră împarte amenzi pentru defecțiuni ale autoturismelor mai mult sau mai puțin minore, ori pentru abateri comise mai mult sau mai puțin intenționat, nu ar fi firesc ca și bravura de a goni pe șosele să fie sancționată mai aspru ?