Petre Apostol

Săptămâna trecută, echipa națională de rugby U20 a României a efectuat un stagiu de pregătire în Franța, la “Centrul Național de Rugby” francez de la Marcoussis. Iar în lotul “stejăreilor” s-a regăsit și un jucător prahovean, printre sportivii selecționați de antrenorul Eugen Apjok fiind și Silviu Grădinaru.
9-cOriginar din Băicoi, formându-se la clubul din localitatea prahoveană CS Aurora, Silviu Grădinaru este născut în 1997, având 1.86 m și 115 kg, iar în prezent evoluează la echipa din Superliga Națională – Dinamo București, jucând în linia a III-a, la închidere (nr. 8).
Naționala României a beneficiat, la Marcoussis, de facilități de pregătire foarte bune, acesta fiind centrul de antrenament atât pentru echipele Franței din Turneul celor Șase Națiuni, masculin și feminin, cât și pentru reprezentativele de juniori U18, U19 și U20 ale țării din Hexagon.
În plus, “stejăreii” au avut parte și de un joc test cu selecționata U19 a Țării Cocoșului Galic, adjudecat de francezi cu scorul de 22-7. De menționat că s-au jucat trei reprize, două de câte 20 de minute (scor 0-0, respectiv 10-0 pentru Franța) și una de 30 de minute (scor 12-7 pentru Franța). Punctele României au fost realizate de Mădălin Mihalache.
Reprezentativa României se pregătește pentru Europeanul U20, pe care țara noastră îl va organiza, la București, între 25 martie și 4 aprilie. Competiția va mai avea la start, în afară de echipa tricoloră, și formațiile din Spania, Portugalia, Rusia, Germania, Olanda, Belgia și Elveția.
Lotul celor 26 de jucători care au facut deplasarea în Franța:
Pilieri: Alin Haidău (CSSCM Timișoara), Gabriel Bumbac (Dinamo), Iulian Hartig (Baia Mare), Laurențiu Nica (Baia Mare), Andrei Crețu (Tomitanii Constanța)
Taloneuri: Adrian Tala (Tomitanii Constanța), Claudiu Mârzac (Timișoara)
Linia a II-a: Nicu Baboiu (Stejarul Buzău), Ștefan Iancu (Baia Mare), Marcel Rusu (CSSCM Timișoara), Marius Iftimiciuc (CSSCM Timișoara)
Linia a III-a: Vlad Neculau (CSSCM Timișoara), Alexandru Alexe (Tomitanii Constanța), Silviu Grădinaru (Dinamo), Andrei Pașalan (Steaua)
Mijlocaș la grămadă: Mădălin Mihalache (Tomitanii), Gabi Rupanu (Bârlad), Dragoș Burlacu (Tomitanii)
Mijlocaș la deschidere: Tudor Boldor (Steaua), Răzvan Lolea (Tomitanii)
Centru: Codrin Bercu (CSS 2 Baia Mare), Marius Istoc (Timișoara), Andrei Custrin (LPS Suceava)
Aripă: Cosmin Iliuță (Bârlad), Mihai Lamboiu (CSM Baia Mare), Paul Herman (Baia Mare)
Fundaș: Marius Simionescu (Timișoara)
Staff tehnic:
Antrenor principal: Eugen Apjok, antrenor treisferturi: Răzvan Popovici, antrenor înaintare: Flavius Dobre, preparator fizic: Andreea Delean, Marius Todosi, medic: Cătălin Sardan, analist video: Sabin Vasilescu, manager: Mihai Lazăr.