Partidul Naţional Liberal pregăteşte un congres „cât mai reprezentativ”, în cadrul căruia vă fi aleasa nouă conducere a formaţiunii politice, a declarat, sâmbătă, preşedintele interimar al PNL, Raluca Ţurcan, conform Agerpres.
Potrivit acesteia, la congres, care este considerat forul suprem de conducere al partidului, ar urma să participe 5.000 de membri din toate filialele teritoriale din ţară. „Eu am dorit ca alegerile în interiorul PNL, mai ales pentru funcţia de preşedinte, să se facă de către toţi membrii de partid. E complicat de pus în aplicare o asemenea măsură pentru că bazele de date nu sunt tocmai în regulă în toată ţara, însă am susţinut să fie un congres cât mai reprezentativ, cu un număr foarte mare de membri, 5.000 de persoane, astfel încât mulţi oameni din judeţe să participe şi la alegerile naţionale şi să fie ascultaţi, să fie auziţi”, a afirmat Ţurcan. Liderul liberal a atras atenţia asupra faptului că „PNL trebuie să se redeschidă”, atât pentru membri, cât şi pentru cei care vor să se implice în politică. „PNL trebuie să se redeschidă pe două paliere: unul este pentru oamenii din partid integri, profesionişti şi implicaţi, unul este pentru oameni din afară partidului care se simt din nou atraşi de PNL, care simt din nou ca PNL poate să le fie un partener loial”, a precizat Ţurcan.
Pe de altă parte, aceasta a reafirmat că nu intenţionează să candideze la preşedinţia partidului la congresul din acest an. Ea spune că Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu sunt interesaţi de această funcţie şi nu exclude posibilitatea de a apărea noi candidaturi. „Voi candida la preşedinţia organizaţiei PNL Sibiu şi nu îmi doresc să candidez la preşedinţia PNL. În momentul de faţă, avem doi candidaţi – Cătălin Predoiu şi Ludovic Orban. Sunt candidaţi puternici, sunt candidaţi cunoscuţi în partid şi fiecare cu un bazin de încredere considerabil în PNL. Este foarte posibil să apară şi alţi candidaţi”, a mai afirmat aceasta.