Legea insolvenței persoanelor fizice ar putea fi, din nou, amânată

Intrarea în vigoare a Legii insolvenței persoanelor fizice ar putea fi amânată din nou, după 1 august 2017, dată prorogată deja după 1 ianuarie a.c.
Potrivit site-ului Profit.ro, Legea privind insolvența persoanelor fizice a fost adoptată de Parlament în luna mai 2015 și publicată în Monitorul Oficial pe 18 iunie 2015, cu termen de intrare în vigoare în 6 luni de la data publicării.
Conform acestei legi, cei care au datorii vor avea posibilitatea să-și declare falimentul personal, urmând să beneficieze de două proceduri – una administrativă, care prevede că, în fața unei comisii de insolvență, își vor putea face un plan de reeșalonare a datoriilor pe 5 ani, și o a doua – de lichidare în fața instanțelor de judecată.

Conectarea caselor de marcat la ANAF – o premieră în România

Termenele pentru conectarea caselor de marcat la sistemul informatic al ANAF necesită proceduri “laborioase”, câtă vreme reprezintă o premieră pentru România, deci ne mai trebuie un răgaz pentru a realiza acest lucru, a declarat pentru Mediafax președintele instituției, Bogdan Stan.
„Fiind vorba despre un sistem unic în România, care nu a mai fost vreodată conceput şi implementat în ţara noastră şi care va impacta semnificativ activitatea tuturor comercianţilor care utilizează case de marcat, discuţiile specifice se desfăşoară laborios. Sunt implicate entităţi publice centrale, reprezentanţi ai producătorilor de case de marcat şi specialişti ai Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI Bucureşti”, a precizat preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Avantaje pentru producătorii de energie regenerabilă

Comisia Europeană precizează într-un document citat de Infolegal.ro că producătorii români de energie regenerabilă vor înregistra rate interne ale rentabilității cuprinse între 3 și 8,4%, ca urmare a adoptării proiectului normativ de modificare a sistemului de promovare a energiei verzi de către autoritățile române.
Proiectul de modificare – precizează și Profit.ro – aparține Ministerului Energiei, iar Comisia Europeană i-a acordat un aviz pozitiv, remarcând că “modificările reduc ușor veniturile producătorilor pe durata sprijinului acordat, dar cresc predictibilitatea acestui sprijin, prin limitarea numărului de certificate care ar putea rămâne nevândute. Dintre producătorii de energie regenerabilă, cei mai avantajați vor fi cei de energie solară, care ar urma să înregistreze o rată internă a rentabilității cuprinsă între 4,8 și 7,9% în funcție de anul în care au obținut acreditarea”.