Bogdan Chitic

Toate cele trei echipe ploieştene de baschet juniori „U16”, prezente pe tabloul Campionatului Naţional, au disputat, în weekendul recent încheiat, câte o „dublă” în fazele semifinale şi, respectiv, de recalificare. Dacă CSU Ploieşti şi CSŞ Ploieşti au jucat, pe teren propriu, cu formaţii din Cluj, Bucureşti şi Otopeni, ABC T-Pack Ploieşti a „legat” deplasările de la Arad şi Sibiu, în tentativa de a rămâne „pe plus”, anul acesta, în meciurile jucate pe terenuri străine.
Învinşi, etapa trecută, în Sala Sporturilor Olimpia, scor 72-80, de către Valbon Arad, băieţii lui Vasile Tace au încercat să-şi ia revanşa, sâmbătă, în vestul ţării, pe terenul unei echipe care încă mai trage speranţe la primul loc în „recalificări”, calificant la turneul de baraj. La capătul unei întâlniri aprig disputate, gazdele s-au impus cu 59-52, profitând şi de banca mai lungă, asta în condiţiile în care „galben-albaştrii” au deplasat doar opt jucători pentru meciurile din weekend. Pe drumul de întoarcere, T-Pack a făcut o „escală”, duminică, la Sibiu, unde a reuşit să câştige cu 73-57 în faţa celor de la CSŞ, bifând, astfel, a doua cea mai clară victorie din 2017.

„A fost un weekend încărcat, în care am pornit în călătoria de 1.100 de kilometri cu gânduri de revanşă împortiva Aradului şi Sibiului. Evoluţiile băieţilor au fost foarte bune, în ambele meciuri, iar dacă la Arad nu am reuşit să ne impunem, împortiva Sibiului, o echipă care ne-a învins de şase ori în ultimele şapte partide directe, ne-am autodepăşit şi am câştigat la o diferenţă clară. Vizavi de acest joc, pot spune că a fost un succes fără dubii, asta după ce la pauză am beneficiat de un avantaj de 25 de puncte, iar adversarii au reuşit, ulterior, să se apropie cel mai mult la 13 lungimi. După aceea, un parţial de 9-0, cu şapte minute rămase din joc, a pus, definitiv, capăt emoţiilor. Am ajuns, astfel, la un bilanţ de trei victorii şi două înfrângeri, în deplasare, anul acesta, şi, fără a mă aventura într-un pronostic vizavi de locul pe care-l vom ocupa în această grupă, ne dorim, în principal, să creştem de la meci la meci atât din punct de vedere individual, cât şi colectiv. Nu în ultimul rând, trebuie precizat că am avut câţiva jucători indisponibili la aceste două partide din cauza olimpiadelor şcolare, pe care şi noi le trecem pe primul loc în raportul educaţie-sport. Acum, ne aşteaptă două jocuri dificile pe teren propriu, cu CSŞ Viitorul Cluj-Napoca şi Aurel Vlaicu Bucureşti, dar, cu sprijinul fanilor care au fost alături de noi chiar şi în aceste deplasări lungi, care a avut un aport important la prestaţia jucătorilor din teren, sperăm la evoluţii bune în continuare”, ne-a declarat Flavius Tace, preşedintele ABC T-Pack Ploieşti.
Lotul ABC T-Pack Ploieşti „U16” prezent la Arad şi Sibiu: Mihnea Buligescu, Rareş Panaite, Alexandru Secuianu, Ionuţ Băicoianu, Vlad Dragomir, Gabriel Olteanu, Ştefan Popa, Radu Ila. Antrenor: Vasile Tace.

CSU Ploieşti, evoluţii curajoase în „semifinale”

Cu Elena Stan pe bancă, în condiţiile în care antrenorul principal Ivan Gemaljevic a fost nevoit să se întoarcă preţ de câteva zile în Serbia, pentru a aştepta prelungirea vizei de şedere în ţara noastră, CSU Ploieşti a pierdut ambele jocuri disputate săptămâna trecută, la sala de sport a Colegiului Tehnic „Elie Radu”, cu U-BT 1 Cluj-Napoca, scor 33-65, şi BC Slam Bucureşti, scor 54-69.9-d
Împotriva primelor două clasate din grupa a II-a semifinală, creditate cu şanse mari la medalii, în acest sezon, „alb-albaştrii” au evoluat, pe alocuri, curajos
, cu un plus în dreptul partidei secunde, în care ofensiva a produs „daune” ceva mai serioase la panoul advers. În continuare, CSU Ploieşti rămâne cu un singur succes în „semifinale” şi, etapa viitoare, va merge în Capitală pentru confruntarea cu ABC Laguna. Lotul CSU Ploieşti „U16”: Gabriel Petrescu, Alexandru Lică, Andrei Tudorache, Răzvan Dragomir, Mihnea Popescu, Ionuţ Neagu, Adrian Dan, Răzvan Poienariu, Rareş Dinu, Dragoş Iliescu, Alexandru Coman, Ştefan Ionescu. Antrenor: Elena Stan.

CSŞ Ploieşti – alţi adversari, aceeaşi poveste!

Singura echipă ploieşteană fără victorie în 2017, în cadrul aceleiaşi categorii de vârstă, cea a Clubului Sportiv Şcolar, antrenată de profesorul Marian Hartman, nu a reuşit să spargă gheaţa nici în weekendul trecut. Juniorii ploieşteni au cedat la o diferenţă clară cu U-BT 2 Cluj-Napoca, scor 26-73, şi au stat ceva mai bine în ghete, a doua zi, cu ACS Baller Otopeni, scor 50-66, insuficient însă pentru a forţa primul succes în „recalificări”. La sfârşitul acestei săptămâni, CSŞ Ploieşti se va deplasa în Bănie pentru duelul cu BC Lions Craiova.