Marian Dima

La sfârşitul săptămânii trecute au început şi jocurile din cadrul Campionatului Judeţean de Juniori, competiţii care ar trebui să fie foarte importante, dar care, din păcate, la nivelul întregii ţări sunt într-un con de umbră, interesul pentru fotbalul juvenil fiind departe de “cotele” normale.
În Prahova, campionatele Juniorilor A (jucători născuţi în/după 1 ianuarie 1998) şi, respectiv, al juniorilor B (născuţi în/după 1 ianuarie 2000) sunt împărţite în două serii, iar echipele care vor reprezenta judeţul Prahova la faza naţională se vor desemna în urma unui joc de baraj, care a fost deja programat sâmbătă, 3 iunie, pe teren neutru, între câştigătoarele seriilor. În acest moment, în Seria I, la junior “mari”, pe primul loc este CS Blejoi, care se va lupta pentru accederea la baraj, cel mai probabil, cu Petrolul 95 , în timp ce, în seria a II-a, CS Câmpina are un avans de 6 puncte în faţa celor de la CS Brazi.
Întrecerea juniorilor B, în seria I, Progresul Drăgăneşti conduce în clasament (de menţionat că acest club a desfiinţat echipa de seniori, din liga A Prahova, axându-se doar pe activitate la nivelul juniorilor), în timp ce, în seria a II-a, CS Băneşti-Urleta şi AS Tufeni sunt pe primele două locuri, cu câte 13 puncte, într-un campionat, totuşi, foarte diluat, numeric, doar 6 echipe făcând parte din această serie, astfel că numărul meciurilor, pentru fiecare echipă, este foarte mic – în tur, jucându-se doar 5 etape!!!
Campionatul Juniorilor C (născuţi în/după 1 ianuarie 2002) este, deasemenea, împărţit în două serii. Ambele câştigătoare ale seriilor vor reprezenta judeţul Prahova la faza naţionala, întrucât la această categorie de vârstă s-au înscris mai mult de 14 echipe. Totuşi, pentru a face o distincţie între cele două formaţii învingătoare, pe 20 mai se va desfăşura un joc de baraj între aceste grupări, joc programat pe teren neutru. Înainte de reluarea returului, Astra şi Viitorul Fortuna sunt la egalitate de puncte în fruntea seriei I (ambele cu câte 27 depuncte adunate), în timp ce, în seria a II-a, Petrolul 52 şi CSM Ploieşti sunt pe primele două poziţii, cu 30, respectiv 28 de puncte.
Campionatul Juniorilor D (născuţi în/după 1 ianuarie 2004) este format dintr-o singură serie de 12 echipe, câştigătoarea urmând să reprezinte judeţul la faza naţională, Petrolul 52 Ploieşti fiind favorită la câştigarea titlului de campioană judeţeană, cu 44 de puncte adunate până acum – următoarea clasată, Petrosport având cu 14 puncte mai puţin.

Se pregăteşte şi campionatul juniorilor E

Întrucât în cadrul calendarului competiţional oferit de către Federaţia Română de Fotbal se stipulează şi organizarea Campionatului Naţional de Juniori E (născuţi în/după 1 ianuarie 2006), Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Prahova demarează înscrierile pentru această competiţie. În aceste condiţii, echipele doritoare se pot înscrie la sediul AJF Prahova. Turneul juniorilor E se va desfăşura în vacanţa de după sărbătorile Pascale, în cel mai scurt timp urmând a se stabili data exactă şi programul, funcţie şi de numărul echipelor care se vor înscrie.