V.S.

Inițial gândită ca grevă japoneză – prin banderole albe agățate de oglinzile retrovizoare – mișcarea de protest a angajaților societății de transport public din Ploiești Transport Călători Express s-a transformat, ieri, peste zi, într-o adevărată grevă spontană. Nemulțumirile angajaților, adunate de-a lungul timpului, sunt în principal legate de drepturile salariale restante, dar și de capacitatea redusă a administrației de a rezolva problema mijloacelor de transport cu care sunt nevoiți să circule șoferii și vatmanii.
16-gr2O rundă de negocieri pentru a căuta soluții de redresare a societății de transport în comun din Ploiești a avut loc între reprezentanții sindicaliștilor și cei ai conducerii TCE, dar și cu primarul Adrian Dobre. Salariații au solicitat garanții că revendicările lor vor fi rezolvate.
Greva transportatorilor din TCE a avut și o parte bună: ploieștenii, văzând că așteaptă în zadar autobuzele sau tramvaiele, au fost nevoiți de împrejurări să facă mișcare, după ora 15.00 înghesuiala din mijloacele de transport fiind înlocuită cu în16-gr3ghesuiala de pe… trotuare!
În plus, taximetriștii au avut parte de o nesperată zi plină, autoturismele companiilor de taxi din Ploiești înlocuind, la propriu, mijloacele de transport în comun.
Cei mai avantajați taximetriști au fost aceia care au găsit clienți cu duiumul în zona stațiilor de transport în comun, acolo unde – în multe cazuri – sunt și locuri special amenajate pentru taxi.