Asociația Centrul de Resurse pentru Incluziune Socială CRIS derulează, în perioada15 martie-14 septembrie a.c., proiectul „Să ne implicăm în dezvoltarea comunității noastre !”, în cadrul căruia își propune să crească gradul de implicare civică al cetățenilor din comuna Filipeștii de Târg, în procesul de dezvoltare al comunității. În cadrul proiectului va fi constituit un grup de inițiativă locală, vor fi susținute sesiuni de instruire în leadership și organizare comunitară pentru membrii grupului și va fi înființat un Centru de Resurse pentru Comunitate.
Inițiatorii și-au propus ca, în urma derulării acestor activități, cetățenii comunei să își poată reprezenta mai bine interesele în relația cu factorii de decizie de la nivel local și să aducă problemele cu care se confruntă pe agenda publică.
Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Raiffeisen Bank.
Lansarea oficială a proiectului va avea loc pe 31 martie, începând cu ora 10:00, în incinta clădirii Videoclub din Filipeștii de Târg.
La eveniment vor participa membri ai comunității, reprezentanți ai autorităților publice locale și reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale din județ.