Marian Dima

Miercuri, 5 aprilie, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova programează meciurile rămase de disputat din faza „optimilor” Cupei României, jocuri reprogramate după ce, la finele lui februarie, pe unele terenuri nu s-a putut juca din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.
Astfel, Petrolul 52 (care a trecut de Mizil) şi CS Blejoi (învingătoare în duelul cu Măgura Trestioara) au acces, pe teren, deja, între cele mai bune 8 echipe din Cupă, unde se află şi CS Păuleşti, care a fost declarată calificată la „masa verde” , după ce, la momentul când erau programate jocurile, adversara desemnată, AS Tufeni Băicoi, avea depusă o cerere de retragere din competiţie!
8-bTufeniul a reapărut, apoi, în campionat, după „cuplarea” cu Petrolul 95, dar cum retragerea produsese „efect”, AJF a luat decizia de a omologa respectiva întâlnire cu 3-0 pentru deţinătoarea trofeului – echipa din Păuleşti, care este şi ea, deja, în „sferturi”.

Dumbrava în loc de Olari!

Un alt caz special este cel al echipei Speranţa Olari. După ce a depăşit pe CS Ceptura în „şaisprezecimi” realizând performanţa de a fi una dintre puţinele grupări din eşalonul inferior, Liga B Prahova, ajunsă la acest nivel al Cupei, echipa nu va mai putea să-şi continue parcursul, pentru simplu motiv că… a fost exclusă din competiţie!
La Olari (locul 11 în seria Mizil din Liga B Prahova) s-a „stricat treaba”, în iarnă, şi, după două neprezentări în retur, echipa a fost exclusă, chiar săptămâna trecută, din comptiţiile AJF, în şedinţa Comisiei de Disciplină.
Cum în întrecerile organizatre de AJF, în iarnă, a apărut o grupare nouă, care nu a avut prilejul să bifeze această competiţie – Cupa României, este vorba despre Recolta Dumbrava, forul de pe strada Pielari a luat decizia de a introduce acest club în „joc”, direct în „optimi”, pe locul lăsat liber de Olari, astfel că Avântul Măneciu se va deplasa la Dumbrava pentru jocul de miercurea viitoare.

Meciuri rămase de jucat în Cupa României

Tricolorul Breaza – Petrolul Băicoi
Recolta Dumbrava – Avântul Măneciu
Unirea Cocorăştii Colţ – AFC Băneşti Urleta
Unirea Urlaţi – AFC Brebu
CS Măneşti – Coada Izvorului – CSO Văleni