Petre Apostol

De curând, Clubul Sportiv Petrolul Ploieşti a avut un invitat de seamă, chiar ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, fiind prezent la sediul clubului de lângă Stadionul „Ilie Oană”. Sediu care, practic, nu mai este al ministerului, pentru că, în urmă cu câţiva ani, l-a oferit pe tavă Primăriei Ploieşti, care, la rândul său, nu a făcut decât să distrugă ceea ce a găsit acolo.
Trecând peste acest fapt, ministrul s-a arătat afectat de ceea ce a descoperit, anume că „infrastructura sportivă din România împiedică performanța”. „Avem numeroşi copii talentați, care fac eforturi inimaginabile pentru a practica un sport şi a face performanță… însă nu au nici măcar condițiile minime. Trebuie să ne unim forțele şi să construim, să dăm o şansă fiecărui copil să facă performanță în sport!”, a publicat reprezentantul Guvernului pe pagina sa oficială de pe o cunoscută reţea de socializare.
Vorbe frumoase, într-adevăr. Dar, surprinzător, se pare, pentru unele persoane, situaţia din prezent nu a apărut peste noapte. Este ceva cu care sportul se confruntă de ani, iar vorbele nu sunt de niciun folos. Este nevoie de o strategie clară, care, deocamdată, întârzie să apară.
Şi trebuie spus că, în momentul de faţă, clubul Petrolul nu mai există decât datorită voinţei unor anumiţi antrenori de a nu lăsa fără luptă o legendă a judeţului Prahova şi a României să dispară.