Petre Apostol

La Bacău, 384 de sportivi de la 53 de cluburi din ţară s-au întrecut, de curând, pentru medaliile puse în joc în cadrul Campionatelo Naţionale de Înot pentru seniori, tineret şi juniori. Printre concurenţi s-au regăsit şi reprezentanţi ai Clubului Sportiv Şcolar Ploieşti, pregătiţi de profesorii Graţiela Marin şi Toma Miriţescu.
Dintre înotătorii clubului ploieştean, singura care a reuşit să urce pe podiumul de premiere a fost Clara Spânu, componentă a lotului naţional, care este junioară, având 14 ani. Eleva profesorului Toma Miriţescu a confirmat şi de această dată la Campionatul Naţional, adjudecându-şi opt medalii în total, punctând nu doar la categoria sa de vârstă, ci şi la open şi la tineret.
Cea mai bună performanţă înregistrată de Clara Spânu a realizat-o în cadrul probei de 1500 m liber, la care a cucerit titlul naţional atât la junioare, cât şi la tineret, iar în clasamentul open (senioare+tineret+junioare) a obţinut medalia de argint.
Totodată, înotătoarea de la CSŞ Ploieşti a mai bifat încă trei medalii de argint la junioare, în cadrul probelor de 800 m liber, 400 m liber şi 200 m liber, dar şi două medalii de bronz, la probele de 100 m liber şi 200 m spate. Aproape de podium a mai fost şi la 400 m mixt, încheind pe locul al patrulea în clasamentul junioarelor.
De remarcat că şi ceilalţi sportivi de la clubul ploieştean – Alexandru Picioruş (15 ani, junior), Cătălin Ciauş (16 ani, juniori), Laria Dobre (14 ani, junioară), Tiberiu Vâju (18 ani, tineret) – au realizat progrese la timpul de concurs, în special la probele de 50 m, 100 m şi 200 m.
După cum ne-au relatat antrenorii ploieşteni, rezultatele sportivilor nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul celor din conducerea clubului, al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, al profesorilor Şcolii Gimnaziale „Henri Mathias Berthelot” (la care învaţă Clara Spânu), dar şi al soţilor Florina şi Ovidiu Paul (care le oferă un loc de antrenament copiilor, după închiderea Bazinului Vega, la piscina din complexul „StartGym”).