CSM Bucureşti – Tricolorul LMV Ploieşti 1:3 (25:23, 22:25, 8:25, 16:25)

Petre Apostol

Sala „Unirea”, Dobroești; spectatori: 50.
CSM București: Claudiu Dumitru, Barreto Pena, Robert Vologa, Gabriel Bontea, Cătălin Miron, Veniamin Aldea – Para Mata; au mai jucat: Ștefan Romanescu, Eugen Teotoc, Yordan Zhelyazkov, Radu Dediulescu, Valentin Ioniță, Teodor Milotin; rezervă neutilizată: Paul Camui.
Antrenori: Iulian Pîslaru, Marian Rădulescu.
Tricolorul LMV Ploiești: Aleksandar Milivojevic, Pavel Dushkov, Daniel Vargas, Hiroshi Centelles, Kostiantyn Riabukha, Jose Carrasco – Goran Skundric; au mai jucat: Cosmin Ghimeș, Tomasz Rutecki, Florin Voinea, Kostiantyn Zhylinskyi; rezervă neutilizată: Tudorel Farcaș.
Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.
Arbitri: Nicolae Marin, George Grădinaru – ambii din Galați.
Observator FRV: Adin Cojocaru – București.

Echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploieşti a evoluat, miercuri seară, în penultima etapă din turul fazei finale a Diviziei A1 – Grupa I valorică (locurile 1-6), oferind replica formaţiei CSM Bucureşti, în Sala „Unirea” din Dobroeşti. Ploieştenii antrenaţi de Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu au bifat primul succes din deplasare din această fază, cu excepţia primului set şi a câtorva momente din actul secund, dominând categoric jocul.
Echipa bucureşteană, antrenată de fostul jucător al campioanei de pe vremuri Petrom Ploieşti, Iulian Pîslaru, şi-a adjudecat primul punct, însă Tricolorul LMV a preluat conducerea, punctând de patru ori la rând. CSM București a revenit în frunte, după un parțial de 5:1, după care nicio echipă nu a mai reușit să se desprindă la mai mult de un punct până la scorul de 13:12, cu toate că au alternat la conducere.
Serviciile foarte bune ale lui Centelles au oferit, din nou, iniţiativa ploieştenilor pe tabelă, scor 15:13, dar gazdele au găsit soluțiile să oprească ofensiva oaspeţilor, întorcând rezultatul şi desprinzându-se ulterior la 20:17. Dushkov, Vargas și Centelles au punctat pentru ploieşteni, care s-au apropiat la un singur punct de gazde, scor 22:21, totuşi elevii antrenorilor Stancu şi Marinescu nu au putut întrerupe seria de „side-out”, favorabilă bucureştenilor, care au câştigat primul act, scor 25:23.
În setul secund, de remarcat introducerea în garnitura de start a lui Grigoraș, în locul lui Vargas, şi revenirea pe teren a lui Zhylinskyi, după o absență de patru luni, din cauza unei accidentări.
Tricolorul LMV a preluat intițiativa din start, distanțându-se la 6:3, menţinând avantajul până la 10:7, când gazdele au punctat de două ori la rând. Dar, ploieştenii au găsit slăbiciunile din defensiva adversă, desprinzându-se la şase puncte, scor 19:13, pasele lui Carrasco făcând KO tentativele de blocaj ale bucureştenilor.
Însă, setul nu era jucat, CSM București reuşind să revină, apropiindu-se la un singur punct, scor 23:22. Zhylinskyi a oferit Tricolorului LMV două mingi de set, iar elevii antrenorilor Stancu și Marinescu nu au aşteptat mult să închidă actul, impunându-se cu scorul de 25:22.
În următoarele două seturi, gazdele nu au mai avut resurse să opună rezistenţă echipei ploieştene, Tricolorul LMV dominând copios la toate capitolele. În actul al treilea, cu Zhylinskyi și Aleksic în formula de bază pe postul de centru, Tricolorul LMV s-a desprins la 14:4. Milivojevic, Aleksic și Centelles au distanţat, apoi, tot mai mult echipa oaspete, scor 20:6, închizând setul la 25:8, după trei puncte consecutive.
A fost cel mai categoric set câştigat de echipa ploieşteană în ultimele trei sezoane.
În setul următor, ploieştenii au continuat să domine jocul, distanţându-se la 6:1, prin punctele reuşite de Aleksic, Centelles și Grigoraș, iar apoi Tricolorul LMV s-a desprins la 14:7. Cu un blocaj mai atent, CSM București a punctat de patru ori la rând, dar ploieştenii au rezolvat soarta meciului, replicând prin cinci puncte consecutive, care au dus scorul la 19:11. În final, elevii antrenorilor Stancu şi Marinescu s-au impus cu 25:16, Milivojevic fiind cel care a pus punct partidei cu un atac necruţător.
Astfel, cu un avantaj de 15 puncte față de CSM București în clasament, Tricolorul LMV Ploiești și-a asigurat, în mare, locul al cincilea, având în vedere că mai sunt puse în joc 18 puncte până la finalul campionatului. Totodată, în urma rezultatelor înregistrate în etapa de miercuri, ploieştenii încă mai pot spera să avanseze de pe locul 5, mai ales că mâine vor juca, pe teren propriu, de la ora 13:00, cu Steaua Bucureşti, ocupanta poziţiei a patra.
În cadrul etapei, în Grupa I valorică, Volei Municipal Zalău a câștigat, pe teren propriu, cu SCM U Craiova, scor 3:1 (31:29, 25:20, 21:25, 26:24), iar CS Arcada Galați a învins, în deplasare, pe Steaua București, scor 3:1 (25:20, 23:25, 27:25, 25:23).
Astfel, clasamentul arată în felul următor: 1. Volei Municipal Zalău 64p, 2. CS Arcada Galați 60p, 3. SCM U Craiova 57p (65:28), 4. Steaua București 57p (65:31), 5. Tricolorul LMV Ploiești 49p, 6. CSM București 34p.