V. S.

Printr-o declarație politică, reprezentanții PSD și ALDE arată că, în cursul acestui an, vor fi demarate procedurile pentru începerea lucrărilor la o nouă unitate spitalicească de rang județean în Ploiești, cu șapte etaje, care ar urma să apară în apropierea actualului spital județean, pe strada Găgeni.
Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, a declarat: “Prahova este un județ puternic și, sunt convins, în mandatul meu, vom reuși să ne ținem de cuvânt și să terminăm, o dată pentru totdeauna, cu problemele care au generat titulatura de spital al groazei pentru Spitalul Județean. Excedentul bugetar rezultat din exercițiile financiare precedente ne permite ca, în acest an, să avem studiul de fezabilitate și – posibil – și proiectul construcției, pe care ne-o dorim o structură modernă, ușor de edificat, sigură la cutremur și incendiu, cu multiple posibilități de compartimentare etc. Vom fi extrem de atenți la utilizarea, cu transparență și eficiență, a banului public, la calitatea lucrărilor, la respectarea termenelor. În paralel, vom găsi mijloace de a păstra în Prahova medicii valoroși pe care îi avem și de a atrage noi valori, pentru ca prahovenii să poată beneficia, în sfârșit, de servicii medicale la cele mai înalte standarde”.
Grațiela Gavrilescu, președinte al ALDE Prahova, consideră că soluția amplasării noii construcții în vecinătatea Spitalului Județean este cea optimă: ”Este nevoie de un spital nou, ultramodern, foarte repede. Voi face, inclusiv din poziția de ministru, toate demersurile legale posibile pentru ca acest proiect să devină realitatea de care avem nevoie cu toții”.