Formaţia FC Viitorul a învins, luni seara, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Astra Giurgiu, în ultimul meci al etapei a treia a play-off-ului Ligii I, în care cele două adversare au ratat trei penaltiuri, iar Cristian Săpunaru a înscris un autogol. Toate cele trei goluri şi ratările s-au înregistrat în prima repriză, potrivit News.ro. Elevii lui Hagi rămân aşadar în fruntea clasamentului la 3 puncte de FCSB, iar Astra cu Şumudică par să conteze tot mai puţin în lupta pentru titlu.
Au marcat Daniel Florea ’39 pentru gazde şi Chiţu ’13 şi Săpunaru ’21 (autogol) pentru oaspeţi. „O înfrângere care ne-a scos definitiv din lupta pentru titlu. E greu de explicat felul cum s-a pierdut acest joc şi nici nu aş vrea să vorbesc prea multe acum, la cald. Vreau să stau să reflectez bine la tot ce s-a întâmplat în perioada asta, după care cu siguranţă se vor lua nişte măsuri. Pentru public a fost un meci frumos, pentru noi, cei din conducerea Astrei, nu a fost un meci plăcut şi nici rezultatul nu a fost pe măsură aşteptărilor noastre. Am avut ocazii foarte multe de a marca, păcat că nu le-am fructificat. Nu poate Şumudică din tribune sau de pe bancă să bage mingea în poartă. Atunci când se câştigă un meci trebuie lăudată întreaga echipă.
Atunci când pierdem un meci sau pierdem un obiectiv, aşa cum s-a pierdut în această seară, cu toţii suntem de vină. S-a pierdut un obiectiv pe care îl aveam, acela de a câştiga un campionat”, a declarat preşedintele clubului Astra Giurgiu, Dănuţ Coman, imediat după meci. La rândul său, Gheorghe Hagi, patron şi antrenor FC Viitorul, a precizat: „Meciurile din play-off sunt grele. Noi am arătat tinereţea pe care o avem, începem extraordinar meciul, dar o echipă puternică aşa cum e Astra vine peste tine. Cu şansă am obţinut acest rezultat. Suntem fericiţi de el, mergem în continuare. Cu şansă am obţinut un rezultat extraordinar pentru noi. Am avut tupeul să joc cu trei jucători de ’98 în teren”.