Petre Apostol

Calificată pentru prima oară de la Australian Open pe tabloul principal al unui turneu din circuitul WTA, jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan (locul 119 WTA) a evoluat, luni, în primul tur al întrecerii de la Charleston, în Statele Unite ale Americii, turneu de categorie Premier, dotat cu premii totale de 776.000 dolari şi disputat pe zgură verde.
După ce, în calificări, a trecut de Aleksandra Wozniak, din Canada (locul 313 WTA), scor 6-1, 6-0, respectiv de compatrioata sa Alexandra Dulgheru (locul 705 WTA), scor 1-6, 6-0, 6-4, Ana Bogdan a întâlnit-o pe Jelena Ostapenko, din Letonia (locul 66 WTA).
La prima confruntare directă dintre cele două jucătoare, Ostapenko a avut câştig de cauză, impunându-se în două seturi, scor 6-4, 6-2. În primul set, sportiva din Sinaia a avut un procentaj de 81% la primul serviciu, însă, în ciuda acestui fapt, a câştigat doar 48% dintre punctele pe primul serviciu. Iar jucătoarea prahoveană şi-a cedat de trei ori serviciul.
Actul secund a fost dominat mult mai clar de jucătoarea letonă, care a şi reuşit două breakuri din opt oportunităţi, în vreme ce sportiva tricoloră nu a câştigat niciun game pe serviciul adversarei, deşi a avut trei şanse de break.
Astfel, Ana Bogdan a ratat calificarea în turul secund, însă a obţinut 26 de puncte în clasamentul mondial şi 2.434 de dolari pentru prezenţa în runda inaugurală a turneului american.