Gruparea infracțională „fabrica” documente pentru obținerea de indemnizații de creștere a copilului

V. S.

Imaginația infractorilor pare să nu mai aibă limite, în special atunci când este vorba despre “fabricarea” de documente false, de pe urma cărora să se poată obține nelegal venituri de la stat.
Ieri dimineață, aproape 100 de polițiști prahoveni au efectuat 22 de percheziții în Prahova și în București la sediile unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de tentativă de înșelăciune, falsuri în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2016 – 2017, persoanele bănuite ar fi falsificat contracte privind drepturi de autor în scopul obținerii în mod nelegal de indemnizații de creștere a copilului.
În cazul în care bănuiții ar fi reușit finalizarea activității de inducere în eroare a funcționarilor publici, ar fi fost prejudiciat bugetul statului cu peste 600.000 de lei.
19 mandate de aducere au fost puse în aplicare. Perchezițiile de ieri au fost efectuate cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploiești.