Marian Dima

Anul 2017 rămâne „fără punct” pentru echipa prahoveană din Liga a III-a – Petrolistul Boldeşti, trupa ajunsă să fie considerată la începutul sezonului drept „cea mai bine cotată” din fotbalul prahovean, capotând, fără prea multe „semnale” că ar mai reuşi o revenire.
„Boldeştina” a continuat seria de înfrângeri consecutive şi în ultima etapă, la Tulcea, unde elevii lui Marian Ilie au pierdut cu 3-1, în faţa celor de la Delta, golul „de onoare” al echipei prahovene fiind marcat de către Vasile Micu, de la punctul cu var. „Am primit gol din minutul 1, la prima lor fază de atac, apoi nu am mai reuşit să revenim pe tabelă, chiar dacă numărul ocaziilor de gol a fost mai degrabă echilibrat. Spre exemplu, Lişiţă a avut 2-3 oportunităţi foarte bune, dar nu a reuşit să fructifice măcar una dintre acestea, în timp ce gazdele au marcat la primele două atacuri mai consistente”, a declarat Marian Ilie.
Petrolistul a avut şi alte probleme, la Tulcea, golgheterul Mihai Ene fiind suspendat, în timp ce, după meciul cu Înainte Modelu, din runda precedentă, s-a luat şi decizia de a se renunţa la colaborarea cu Daniel Petre. Explicaţia oficială a celor de la Boldeşti, privind despărţirea de apărătorul central este lipsa acestuia de la antrenamente, dar, este clar că, în contextul unor reduceri salariale şi în perspectiva unei foarte probabile retrogradări, astfel de probleme vor mai apărea.
Formula de echipă trimisă în teren la Tulcea pentru gruparea prahoveană a fost următoarea: Dinu – Cernat, M. Tudor, D. Badea, C. Ionescu, Mihăiţă Cristian – Lişiţă, Micu, Paraschivoiu, Tudorie – Puchea, pe parcurusul întâlnirii intrând şi Zecheru, Costache şi Matei.

Sânge proaspăt de nevoie

Meciul de la Tulcea a adus şi două debuturi în Liga a III-a pentru doi dintre juniorii Boldeştiului, jucătorii născuţi în anul 1999 primind „botezul” acestui eşalon competiţional. Este vorba despre Eduard Costache şi Samuel Matei, doi mijlocaşi cooptaţi în lot pentru a compensa dezechilibrul numeric evident. Criza de efectiv s-a văzut foarte mult în acest retur când Petrolistul nu a avut, pur şi simplu, cu ce completa raportul de joc şi nici măcar cu cine efectua cele patru schimbări permise de regulament, aproape de fiecare dată la dispoziţia antrenorului Marian Ilie fiind doar 2-3 jucători „aprope valizi”.