V. Stoica

Inspectoratul de Poliție Județean Prahova are pregătită suma de 2,16 milioane de lei pentru consolidarea și modernizarea unui imobil în care ar trebui să se desfășoare, cât mai curând posibil, activitatea angajaților Poliției Sinaia, aflați în situația de a părăsi, în circa trei ani, clădirea în care activează în prezent (foto) și care a fost retrocedată foștilor proprietari.
IPJ Prahova a lansat cererea de oferte pentru parafarea unui contract de lucrări de finalizare a clădirii situate în strada Platou Izvor nr. 4, cumpărată de Poliție în anul 2006, dar care se află deocamdată la stadiul de construcție “la roșu”. Practic, în prezent, potrivit documentației de atribuire, imobilul care va trebui consolidat și modernizat are finalizate infrastructura, structura, acoperișul, compartimentările interioare și închiderile exterioare.
Deși achiziționată în urmă cu aproape 11 ani, clădirea aflată pe Platoul Izvor nu a fost finalizată și, între timp, a mai fost o variantă, în anul 2012, de a muta activitatea Poliției Sinaia într-un alt imobil aflat în proprietatea statului, însă aceasta nu s-a concretizat.
Clădirea care ar trebui să fie gata pentru mutarea polițiștilor din Sinaia are un singur corp cu o suprafață construită de 193 de metri pătrați, cu demisol, parter, etaj și mansardă.
Conform documentelor pregătite pentru organizarea licitației care ar urma să aibă loc în luna mai, expertiza tehnică întocmită pentru acest obiectiv a arătat că imobilul se află într-o stare bună de conservare, nu au fost constatate fisuri în pereții de compartimentare interiori și exteriori, nici avarii din cauza diferențelor de temperatură exterioară și nici degradări ale elementelor din beton sau corodarea armăturilor.