F. T.

Judecătorii de la Tribunalul Prahova au condamnat-o pe ploieșteanca Lucia Grozea – femeia acuzată că și-a omorât propriul fiu cu un topor, la începutul lunii octombrie a anului trecut – la 12 ani de închisoare cu executare. Totodată, inculpata trebuie să plătească și 3.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare. Crima a fost recunoscută de către mama – ucigașă în fața anchetatorilor, făptașa povestind anchetatorilor motivele și circumstanțele care au determinat-o să recurgă la acest gest.
Reamintim că femeia, în vârstă de 64 de ani, și-a omorât propriul fiu, în vârstă de 41 de ani, cu care locuia în Cartierul Mihai Bravu din Ploiești, exasperată – după cum a spus procurorilor și judecătorilor – de scandalurile pe care acesta le făcea acasă ori de câte ori venea sub influența alcoolului.
Astfel că, în seara zilei de 2 octombrie 2016, profitând de faptul că fiul ei adormise, după ce și-a făcut curaj, bând coniac, l-a lovit pe fiul ei până și-a dat ultima suflare.
Cadavrul a fost ținut în casă mai multe zile, iar vecinilor care o întrebau despre fiul său, le spunea că a plecat la muncă, în străinătate. Într-un final, femeia s-a predat polițiștilor, fiind ulterior încarcerată.
Decizia magistraților de la Tribunalul Prahova nu este definitivă, condamnata putând face contestație la Curtea de Apel Ploiești.