- Căpşunile stimulează producţia de adiponectină, un hormon secretat de adipocite. Acesta ajută la pierderea în greutate, prin creşterea consumului energetic. De asemenea, favorizează scăderea nivelului plasmatic al glucozei şi lipidelor. Căpşunile ajută şi la producţia de leptină, hormon ce reglează metabolismul şi care este asociat cu saţietatea. Datorită leptinei, creierul primeşte semnalul că ne-am săturat după o masă, controlând apetitul şi oferind senzaţia de saţietate. Fructele au şi efect depurativ, ajutând la eliminarea acidului uric. Acest fruct este ideal în curele de slăbire întrucât are puţine calorii (30 la 100 g), iar 90% din masa lor e reprezentată de apă. Urmând o dietă cu căpşuni, se pot pierde până la 4 kg într-o săptămână, scrie Click.
- Ghimbirul este o plantă ierboasă, originară din Asia, care conţine antioxidanţi ce protejează corpul împotriva stresului celular cauzat de grăsimea viscerală. Studiile arată că această plantă scade inflamaţia, umflarea şi durerea de la nivelul regiunii abdominale. În plus, ghimbirul este considerat o plantă anticancerigenă, prevenind şi bolile cardiovasculare. În plus, ghimbirul digeră zahărul şi reglează nivelul de glucoză la pacienţii cu diabet zaharat de tip 2. Beneficiile ghimbirului, potrivit specialiştilor: luptă împotriva cancerului, inclusiv cancerul ovarian, ajută la scăderea în greutate şi arde grăsimile, potrivit Divahair.
- Epilarea inghinală este periculoasă pentru sănătate. Epilarea lasă cale liberă bacteriilor. Epilarea cu ceară smulge, pe lângă părul „mult nedorit” şi bucăţi mici din stratul superior al pielii, fapt ce deschide porţile pentru ca bacteriile să intre în corp. Mai mult, procedeul de epilare inflamează zona şi captează bacteriile sub piele. Din acest stadiu, pielea devine un spaţiu propice infecţiilor cu stafilococ, foliculită şi a firelor de păr crescute sub piele. Dermatologii ţin să reamintească un lucru general valabil, şi anume: de fiecare dată când se face ceva ce compromite integritatea corpului, dacă nu e lăsat să fie aşa cum e conceput de natură, e sporit automat riscul de infecţie, arată CSID.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok