Germanul Nico Rosberg, campionul mondial en titre de Formula 1, recunoaște că fostul său
coechipier de la Mercedes, britanicul Lewis Hamilton, este un pilot mai talentat decât el și a trebuit să facă eforturi serioase în sezonul trecut pentru a-l învinge, potrivit Agerpres.
„Unii piloți din Formula 1 sunt mai talentați decât mine, poate și colegul meu (Hamilton). Este unul dintre cei mai buni piloți din toate timpurile și un adversar redutabil.
Pentru a câștiga anul trecut, a trebuit să dau dovadă de foarte multă determinare și să nu accept niciun compromis. Aceasta era singura mea șansă de a învinge”, a declarat Rosberg într-un interviu acordat cotidianului Bild.
Germanul, retras din Marele Circ la finalul sezonului trecut, crede că pe viitor ar putea avea din nou o relație amicală cu Hamilton.
Cei doi piloți au fost rivali pe întregul parcurs al carierelor lor, încă de la primi pași pe scena internațională a kartingului, în urmă cu 20 de ani.
„Au trecut deja cinci luni de la retragerea mea și nu văd niciun motiv pentru care nu putem deveni din nou prieteni”, a mai spus Rosberg.